SDU opruster på journalistikken

Pressens Uddannelsesfond bevilger knap en halv million kroner til journalistuddannelserne i Odense. Målet er at udvikle en ny form for efter- og videreuddannelseskurser for danske journalister.

Pressens Uddannelsesfond bevilger knap en halv million kroner til journalistuddannelserne i Odense. Målet er at udvikle en ny form for efter- og videreuddannelseskurser for danske journalister.

449.000 danske kroner er faldet ned i hatten på journalistuddannelserne på Syddansk Universitet. Den glade giver er Pressens Uddannelsesfond. Pengene skal bruges til at udvikle nye efter- og videreuddannelseskurser for danske journalister.

»Vi er meget glade, men også ydmyge over for den ventende opgave med at løfte dansk journalistik inden for de områder, hvor vores medarbejdere er særligt stærke. Det handler blandt andet om brugen af nye medier, digital journalistik, retorik, sprog, samt nogle af de nye roller, som journalister og medier spiller for at sikre en bedre kontakt til brugerne og kilderne,« siger Peter Bro, leder af journalist-uddannelserne i Odense, i en pressemeddelelse.

På baggrund af det økonomiske tilskud vil SDU udvikle seks grundkurser:

• "Nye medier I – Indfang nye historier, vinkler og kilder via nettet".
• "Nye medier II – Udsend nyheder på nye måder via nettet".
• "Nye dimensioner i journalistikken I: Mere aktiv, mere inklusiv".
• "Nye dimensioner i journalistikken II: Mere analytisk, mere kommenterende".
• "Styrk sproget I: Nye vækstmuligheder i det skriftlige og mundtlige sprog".
• "Styrk sproget II: Stil bedre spørgsmål og få bedre svar via retorikken".

Formand for styrelsen på Center for Journalistik, ansv. chefredaktør Per Westergård fra Fyens Stiftstidende, siger om det nye initiativ:

»For mediebranchen er det godt at få et mere varieret udbud af efteruddannelser. Jeg er især glad for, at SDU lægger vægt på det virksomhedsnære og giver os mulighed for at køre hele redaktioner samlet gennem et kursus. Det betyder meget, at kurserne kan afvikles på arbejdspladsen, og at de i et vist omfang kan tilpasses særlige behov hos både den enkelte medarbejder og virksomhed.«

 

0 Kommentarer