Schaumburg-Müller indgår forlig med Se og Hør

Der er indgået forlig mellem tv-vært Christiane Schaumburg-Müller O´Connor og Se og Hørs chefredaktør Niels Pinborg i en sag om bagvaskelse. Ingen af parterne vil kommentere sagen

”Sagen er aflyst. Parterne har indgået forlig.”

En hvid seddel ved døren til retslokale 60 ved Københavns Byret talte sit tydelige sprog onsdag morgen.

Der er indgået forlig mellem tv-vært Christiane Schaumburg-Müller O´Connor og Se og Hør. Tv-værten havde ellers stævnet ugebladet og dets chefredaktør Niels Pinborg tilbage i 2014 på grund af en artikel fra foråret samme år.

Ifølge artiklen skulle Christiane Schaumburg-Müller O´Connor i fuldskab have udtalt sig om sit ægteskab med rapperen Liam O´Connor ved en påskefrokost. Men det har ifølge tv-værten aldrig fundet sted. Det er en anonym kilde, der ifølge ugebladet har hørt tv-værten udtale sig om tilstanden af ægteskabet.

Derfor valgte Schaumburg-Müller gennem sin advokat Kim Krarup at stævne Se og Hør og Niels Pinborg for bagvaskelse ved straffelovens paragraf 268. Derudover krævede hun også en erstatning.

»Det betyder, at man har udtalt sig mod bedre vidende. At man simpelthen har fundet på den her historie, og det er synspunktet fra min og min klients side,« har Kim Krarup tidligere udtalt til dr.dk.

Christiane Schaumburg-Müller klagede også til Pressenævnet. Her fik Se og Hør kritik i august 2014 for at bringe krænkende og udokumenterede påstande.

Journalisten har været i kontakt med både Christiane Schaumburg-Müllers advokat Kim Krarup og chefredaktør Niels Pinborg. Begge bekræfter, at der er indgået forlig mellem de to parter.

Parterne har samtidig aftalt, at de ikke udtaler sig yderligere om sagen. Heller ikke om størrelsen på forliget.

0 Kommentarer