De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten udfordrer nu Jyllands-Posten på erhvervsstoffet. De fire aviser får et næsten dagligt erhvervstillæg. Og samtidig forærer de deres søndags-jobtillæg væk i tre østjyske byer – for at genere Jyllands-Posten og nogle af dens allierede.
På en hemmelig dato her i foråret vil læserne af De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten kunne sidde med et friskt erhvervstillæg tirsdag til fredag. Dermed tager 4S-samarbejdet endnu et offensivt skridt mod Jyllands-Posten.
Tillægget – ErhvervDanmark – vil være på minimum otte sider. På 4S's redaktion på Gammel Strand i København er man ved at ansætte to ekstra erhvervsjournalister til opgaven, dermed bliver 4S's fælles erhvervsredaktion på syv journalister. De skal samarbejde med de fire regionalavisers egne erhvervsjournalister.
»Erhvervsstoffet er blevet en væsentligt konkurrence-parameter. Og det er helt afgjort, at nogle køber landsaviserne på grund
af erhvervsstoffet,« siger chefredaktøren på JydskeVestkysten, Nils Thostrup.
»Selvfølgelig har denne opprioritering noget at gøre med, at Jyllands-Posten er stærk på erhverv. Og med en øget satsning kan vi få vores avis til at blive primær avis,« udtaler Thostrup. JydskeVestkysten nøjes i øvrigt ikke med ErhvervDanmark tirsdag til fredag, men vil også udgive tillægget om lørdagen.
Det er med samme selvfølgelighed, at chefredaktøren på Århus Stiftstidende placerer erhvervssatsningen som en modoffensiv til Jyllands-Posten:
»Et hvert nyt tiltag er rettet mod Jyllands-Posten, men det er primært, fordi vores læsere giver udtryk for et ønske om mere erhvervsstof,« siger Aage Lundgaard.
Papirspild
Samtidig forærer de fire aviser deres søndagstillæg JobDanmark væk i Silkeborg, Vejle og Horsens. JobDanmark ligger om mandagen som et gratis tilbud til kunderne i de tre byers supermarkeder – og i bybusserne spottes JobDanmark. Tillægget bliver i øvrigt også lavet af 4S's erhvervsredaktion.
Det er absolut ikke tilfældigt, at det netop er i de tre byer, JobDanmark uddeles. Indtil sommeren 97 var Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Midtjyllands Avis nemlig i et annoncesamarbejde med Århus Stiftstidende – den såkaldte JyllandsGruppen. Men de tre aviser sprang fra samarbejdet og valgte i stedet at alliere sig med Jyllands-Posten i annoncesamarbejdet Øst+. (JOURNALISTEN nr. 12)
JydskeVestkystens chefredaktør, Nils Thostrup, lægger da heller ikke skjul på årsagssammenhængen:
»Vi har en god kollega, som hedder Århus Stiftstidende, og den er blevet dårligt behandlet i konkurrencebilledet – og så hjælper vi. Vi har egentlig ikke ønsket at konkurrere mod andre lokalaviser, men når de så selv vælger at alliere sig med Jyllands-Posten, så sker der ting og sager.«
»Og over for annoncørerne havde vi hul i argumentationen, når vi ikke dækkede Vejle, Horsens og Silkeborg. Det er det hul, vi
nu lapper,« fortsætter Thostrup.
»En umotiveret handling. Et besynderligt skridt.« Sådan lyder Vejle Amts Folkeblads chefredaktør Arne Mariagers umiddelbare kommentar til JobDanmarks ankomst til hans dækningsområde:
»Det ser ikke ud som om, at mange har lyst til at få dem foræret. Det er ikke noget tilløbsstykke. Aviserne ligger og flyder hele ugen i supermarkederne.«
Og det tyder ikke på, at Mariager er på vej tilbage i et samarbejde med Århus Stiftstidende og 4S:
»Jo mere aggressive de er, desto tættere går vi sammen med Jyllands-Posten.«
I Horsens er chefredaktøren nu heller ikke bekymret over 4S's offensiv.
»Det virker som papirspild. Der er ingen effekt i at dele gratis ud. Og det giver dem ikke flere Horsens-stillingsannoncer,« siger Jens Bebe fra Horsens Folkeblad.
Både Bebe og Mariager siger, at annoncesamarbejdet med Jyllands-Posten går over al forventning, blandt andet fordi de har fået flere landsannoncer.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.