Sass-Larsen trækker i land

»Det var for sjov,« lyder det nu fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass-Larsen, med henvisning til sin trussel mod borgerlige medier.

»Det var for sjov,« lyder det nu fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass-Larsen, med henvisning til sin trussel mod borgerlige medier.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Henrik Sass-Larsen, har haft en hård dag i mediemøllen. I en artikel i Information legede han med tanken om at fjerne støtten til for eksempel Berlingske for at gøre det danske mediebillede mindre blåt.

Men nu trækker Sass-Larsen i land. I et interview med Politiken siger han, at det kun var for sjov.
»Det var sagt som en humoristisk bemærkning – that's it,« siger han til Politiken.

Henrik Sass-Larsens udtalelser om mediestøtten tiltrak hurtigt kritiske røster fra flere politikere. Holger K. Nielsen fra SF tog kraftigt afstand fra ideen om, at mediestøtten skulle baseres på opinionskrav. Kulturminister Per Stig Møller (K) nåede at kalde ideen for »sovjetiske tilstande,« inden Sass-Larsen trak i land.

Men Henrik Sass-Larsen mener ikke, han har sagt, at han vil tage støtten fra de borgerlige medier. Det var derimod en humoristisk bemærkning.

»Jeg ville starte en debat om, hvordan opinionsdannelsen i Danmark er fordelt – hvilken platform hhv. venstre og højre side har. Der er en stigende tendens især i de borgerlige aviser til kun at lade folk med højreorienterede synspunkter komme til orde. Og det giver Danmark et demokratisk problem,« siger han til Politiken.

0 Kommentarer