Sår tvivl om Plummers og Mogens Munks uskyld

Tidligere bestyrelsesmedlem i DR, Rolf Bagger, angriber DRs øverste top få måneder før revisionsrapport om byggeskandalen i DR. Den kan blive »en alvorlig sag« for både Mogens Munk Rasmussen og Kenneth Plummer, siger han til Journalisten.dk. Plummer ønsker ikke at kommentere.

Tidligere bestyrelsesmedlem i DR, Rolf Bagger, angriber DRs øverste top få måneder før revisionsrapport om byggeskandalen i DR. Den kan blive »en alvorlig sag« for både Mogens Munk Rasmussen og Kenneth Plummer, siger han til Journalisten.dk. Plummer ønsker ikke at kommentere.

Hvem havde i virkeligheden ansvaret for de gigantiske budgetoverskridelser i forbindelse med byggeriet af DR Byen? Og var det de rigtige, som reelt blev fyret og stillet til ansvar?

Spørgsmålene er netop nu ved at blive kortlagt i en revisionsrapport, som skal være klar til marts, hvorefter politikerne kan placere det egentlige ansvar for byggeskandalen.

Men før rapporten overhovedet ligger klar sår tidligere bestyrelsesmedlem i DR, Rolf Bagger, nu godt og grundigt tvivl om, hvorvidt fyringerne i sensommeren 2006 af økonomidirektør Bent Fjord og projektdirektør Kjeld Boye Møller var retfærdige og fyldestgørende. Og dernæst, om den øverste ledelse – generaldirektør Kenneth Plummer og formand Mogens Munk Rasmussen – var uskyldige.

»Enten påtog Bent Fjord sig ansvaret eller også blev han presset til det. Men det var ligesom, at man lynhurtigt forsøgte at gøre ham til den skyldige. Og dermed lagde man en blokering ind for, at ansvaret skulle komme længere op i systemet,« siger Rolf Bagger til Journalisten.dk.

Selv var han medlem af DRs bestyrelse i 2006, netop da skandalen rullede. Senest har han i et læserbrev i Jyllands-Posten langet kraftigt ud efter DRs bestyrelsesformand, Mogens Munk Rasmussen, som han sammenligner med en dopet Bjarne Riis, der udtaler, at han aldrig er blevet testet positiv.

Samtidig mener Rolf Bagger, at man kan stille spørgsmål ved, om det egentlige ansvar bør føres tilbage til både Mogens Munk Rasmussen og generaldirektør Kenneth Plummer:

»Jeg har ingen grund til at tro, at de har vidst noget hen over sommeren 2006. Jeg har ingen grund til at tro, at de talte usandt, når de siger, det kom som en bombe i sensommeren 2006. Men så kan man spørge, om de har gravet sig nok ned i byggesagen og hele forløbet? For da sagen kom frem havde Morgens Munk Rasmussen siddet som formand i to år og Plummer havde været generaldirektør i et år,« siger Rolf Bagger til Journalisten.dk.

Han henviser samtidig til artikler i weekenden i Berlingske Business, hvor Mogens Munk Rasmussen sagde, at ansvaret for skandalebyggeret allerede er placeret med henvisning til, at netop Bent Fjord og Kjeld Boye Møller blev fyret.

»Med sine seneste udtalelser i Berlingske cementerer Mogens Munk Rasmussen den blokering for at placere ansvaret længere oppe i systemet. Han får lukket meget effektivt af for, at man får gjort op med hvad der egentligt er bestyrelsens og generaldirektørens ansvar i den her sag,« siger Rolf Bagger.

Det er ikke første gang, at Rolf Bagger angriber DRs top. Så sent som i efteråret kritiserede han Plummer og Mogens Munk for bevidst at omgå resten af DRs bestyrelse. I en artikel i Berlingske Business i september erklærede han, at det netop skete ved fyringerne i 2006.

Når han nu atter fremfører sin kritik, så skyldes det især Mogens Munk Rasmussens klare udtalelser om, at ansvaret er placeret to måneder før revisionsrapporten.

»Hvis revisionsfirmaet finder frem til, at der ikke er udvist rettidig omhu fra bestyrelsens og generaldirektørens side, så er det en alvorlig kritik. Og så går det på tværs af det Mogens Munk Rasmussen siger i Berlingske. Det kan gå hen og blive en alvorlig sag for både ham og Kenneth Plummer. Og jeg har en følelses af, at det er det, Mogens Munk Rasmussen prøver at komme i forkøbet ved at fortælle, at de to er "én pakke". Det er indpakket trussel om, at placerer man et ansvar hos den ene, så gælder det dem begge. Udtalelserne i Berlingske sigter i hvert fald meget på den situation, hvor der kan komme kritik fra revisionsrapporten. Den tager forskud på en mulig kritik,« siger Rolf Bagger, der mener, det er en indirekte besked til hele det politisk niveau, om, hvad der vil ske, hvis man begynder at holde direktion og bestyrelse fast på et ansvar.

Generaldirektør i DR, Kenneth Plummer, ønsker ikke at gå ind i sagen på nuværende tidspunkt. Ej heller ønsker han at kommentere de anklager, som Rolf Bagger fremfører. I stedet siger han til Journalisten.dk:

»Jeg har ikke nogen kommentarer til, hvad Rolf Bagger siger.«

Rolf Bagger selv indgår ikke i revisionsrapporten. Han fik et brev fra revisionsfirmaet, hvori det hedder, at han ikke er på listen over dem, der skal høres.

Byggeskandalen betød, at den samlede regning for DR Byen blev omkring 60 pct. dyrere end de oprindelige tre mia. kroner. I alt blev udgiften 4,7 mia. kroner, da regningen blev gjort op. Siden førte det til avorlige besparelser i DR.

 

0 Kommentarer