Sandy French er DR's nye nyhedsdirektør

"En stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel," lyder det fra Sandy French, som netop er præsenteret som ny nyhedsdirektør i DR
  • Lars E. Andreasen / DR
    “Hvis ikke vi er vedkommende og relevante for de unge, løser vi ikke vores opgave som public service-medie,” siger Sandy French, der tog over som nyhedsdirektør på DR efter Ulrik Haagerup i 2017.
21.06.2017 · 13:17

DR's nye nyhedsdirektør er Sandy French. Det har medarbejderne netop fået at vide på et internt møde i DR Byen i København.

Sandy French (42) har hidtil været indholdsdirektør i DR Nyheder. Hun har en fortid på både Information og Ekstra Bladet, ligesom hun har været spindoktor for Brian Mikkelsen (K) i 2009-2010. Siden 2010 har hun arbejdet i DR.

Samtidig indtræder Sandy French i DR's direktion. Her skal hun sidde sammen med generaldirektør Maria Rørbye Rønn, mediedirektør Henriette Marienlund, direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm, kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen, økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen samt Caroline Reiler, direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation.

Overtager fra Ulrik Haagerup

Sandy French overtager posten per 1. august. Stillingen blev ledig, da Ulrik Haagerup sagde op i marts. Han har været nyhedsdirektør siden 2010, men skal være direktør i det nystiftede Constructive Institute i Aarhus fra 1. september 2017.

I en pressemeddelelse oplyser DR, at en enig bestyrelse pegede på Sandy French.

”Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder," udtaler bestyrelsesformand Michael Christiansen i pressemeddelelsen.

”Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft, og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen," udtaler Sandy French selv i pressemeddelelsen.

Tillidsmand håber på mere smooth forandringer

Som nyhedsdirektør skal Sandy French være chef for hele DR's nyhedsmaskine.

Fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar sagde tidligere i dag til Journalisten, at han håber, den nye nyhedsdirektør vil værne om kvaliteten.

”Jeg håber, at den nye nyhedsdirektør vil lægge vægt på substans. TV Avisen og DR Nyheder er og bliver hos brugerne opfattet som det mest troværdige nyhedsmedie i Danmark. Det skulle gerne blive ved at være vores kendetegn,” sagde Henrik Friis Vilmar.

Journalisten talte med ham, før navnet på den nye nyhedsdirektør var offentliggjort. Men allerede i jobopslaget stod det klart, at en del af den nye direktørs job vil blive at sikre den digitale omstilling i DR Nyheder. Her advarer Henrik Friis Vilmar mod omstruktureringer, hvis man ikke tager medarbejderne med på råd.

”Jeg er ikke imod forandringer, men det kunne godt være sket mere smooth, end vi har oplevet i DR Nyheder hidtil. Jeg håber, den nye nyhedsdirektør vil gennemføre forandringer med respekt for, at medarbejderne skal have tid til at passe deres arbejde, bevare og udvikle den substans, som DR Nyheder står for,” sagde Henrik Friis Vilmar til Journalisten tidligere i dag.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Sandy French.

Senest opdateret klokken 13.28.

Kommentar

Seneste jobopslag

CRM konsulent i Børnecancerfonden - bliv en styrke for børnene

Børnecancerfonden
Ansøgningsfrist: 08.05

SoMe-redaktør til Vi Unge

Aller Media
Ansøgningsfrist: 25.04

Udviklingsorienteret redaktør til Mandag Morgen

Mandag Morgen
Ansøgningsfrist: 10.05

Nyhedsjournalist til DR Fyn

DR
Ansøgningsfrist: 22.04

DR Østjylland søger reporter

DR
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp til kommunikation

Grundejerforeningssekretariatet Ørestad
Ansøgningsfrist: 25.04

KVINFO søger presse- og kommunikationsansvarlig

Kvinfo
Ansøgningsfrist: 23.04

Nyhedsvært til DR Nordjylland

DR
Ansøgningsfrist: 25.04

Chef til B&U

DR
Ansøgningsfrist: 29.04

Chefkonsulent og teamleder for seks kommunikationsrådgivere

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikatør i Greenpeace

Greenpeace Norden
Ansøgningsfrist: 25.04

Er du en skarp kommunikator med bundlinjefokus?

Mødrehjælpen
Ansøgningsfrist: 23.04

Pressekonsulent til Rigshospitalet

Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 23.04

Udlandsreporter til Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp med flair for kommunikation

Ankestyrelsen
Ansøgningsfrist: 22.04

JOURNALIST TIL UGEAVISEN MIDTSYD

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 06.05

Forlagschef til Informations Forlag

Information A/S
Ansøgningsfrist: 22.04

Redaktionschef Printcentralen

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 22.04

Vil du svømme med på nyt succesmedie om vand?

Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 23.04