Sandy French er DR's nye nyhedsdirektør

"En stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel," lyder det fra Sandy French, som netop er præsenteret som ny nyhedsdirektør i DR
  • Lars E. Andreasen / DR
21.06.2017 · 13:17

DR's nye nyhedsdirektør er Sandy French. Det har medarbejderne netop fået at vide på et internt møde i DR Byen i København.

Sandy French (42) har hidtil været indholdsdirektør i DR Nyheder. Hun har en fortid på både Information og Ekstra Bladet, ligesom hun har været spindoktor for Brian Mikkelsen (K) i 2009-2010. Siden 2010 har hun arbejdet i DR.

Samtidig indtræder Sandy French i DR's direktion. Her skal hun sidde sammen med generaldirektør Maria Rørbye Rønn, mediedirektør Henriette Marienlund, direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm, kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen, økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen samt Caroline Reiler, direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation.

Overtager fra Ulrik Haagerup

Sandy French overtager posten per 1. august. Stillingen blev ledig, da Ulrik Haagerup sagde op i marts. Han har været nyhedsdirektør siden 2010, men skal være direktør i det nystiftede Constructive Institute i Aarhus fra 1. september 2017.

I en pressemeddelelse oplyser DR, at en enig bestyrelse pegede på Sandy French.

”Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder," udtaler bestyrelsesformand Michael Christiansen i pressemeddelelsen.

”Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft, og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen," udtaler Sandy French selv i pressemeddelelsen.

Tillidsmand håber på mere smooth forandringer

Som nyhedsdirektør skal Sandy French være chef for hele DR's nyhedsmaskine.

Fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar sagde tidligere i dag til Journalisten, at han håber, den nye nyhedsdirektør vil værne om kvaliteten.

”Jeg håber, at den nye nyhedsdirektør vil lægge vægt på substans. TV Avisen og DR Nyheder er og bliver hos brugerne opfattet som det mest troværdige nyhedsmedie i Danmark. Det skulle gerne blive ved at være vores kendetegn,” sagde Henrik Friis Vilmar.

Journalisten talte med ham, før navnet på den nye nyhedsdirektør var offentliggjort. Men allerede i jobopslaget stod det klart, at en del af den nye direktørs job vil blive at sikre den digitale omstilling i DR Nyheder. Her advarer Henrik Friis Vilmar mod omstruktureringer, hvis man ikke tager medarbejderne med på råd.

”Jeg er ikke imod forandringer, men det kunne godt være sket mere smooth, end vi har oplevet i DR Nyheder hidtil. Jeg håber, den nye nyhedsdirektør vil gennemføre forandringer med respekt for, at medarbejderne skal have tid til at passe deres arbejde, bevare og udvikle den substans, som DR Nyheder står for,” sagde Henrik Friis Vilmar til Journalisten tidligere i dag.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Sandy French.

Senest opdateret klokken 13.28.

Kommentar

Seneste nyheder

25.04.2018 · 16:31

Ti weekendaviser lukkes i Nordsjælland

Lasse Højsgaard
25.04.2018 · 12:45

Dårligere pressefrihed i Danmark

Søren Frandsen
25.04.2018 · 11:37

En sag, der er gået under huden

Lasse Højsgaard

Seneste jobopslag

DYRENES BESKYTTELSE SØGER ERFAREN KOMMUNIKATIONSCHEF

Dyrenes Beskyttelse
Ansøgningsfrist: 15.05

Redaktør til kvalitetsforlag med højt til loftet

Kristeligt Dagblads Forlag
Ansøgningsfrist: 15.05

Samvirke søger Danmarks bedste madskribent

COOP
Ansøgningsfrist: 11.06

Press and Communications Consultant

KMD
Ansøgningsfrist: 20.05

Kommunikationsmedarbejdere til Aarhus Universitetshospital

Region Midtjylland
Ansøgningsfrist: 02.05

Journalist til Ugeskrift for Læger

Lægeforeningen
Ansøgningsfrist: 08.05

Redaktør til medlemsmagasinet Frie Skoler

Frie Skolers Lærerforening
Ansøgningsfrist: 14.05

Pressekonsulent

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
Ansøgningsfrist: 13.05

Kommunikationsmedarbejder til Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Ansøgningsfrist: 06.05

Studentermedhjælper til SoMe og kommunikation til Danske Mediestuderende

Danske Mediestuderende
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikationsmedarbejder (journalist)

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 10.05

Journalist til kommunikationsopgaver i Helsingør Stift

Helsingør Stift
Ansøgningsfrist: 04.05

Kommunikationsansvarlig

Kunstforeningen GL STRAND
Ansøgningsfrist: 01.05

Information søger korrespondenter

Information A/S
Ansøgningsfrist: 30.04

KOMMUNIKATIONSCHEF

Krifa
Ansøgningsfrist: 14.05

Kommunikationskonsulent med teknisk snilde og politisk flair

FARMAKONOMFORENINGEN
Ansøgningsfrist: 08.05