Samvirke vinder international pris

Danmarks største magasin, Samvirke, og to fotografer har vundet en international magasinpris for et fotoopslag af legende børn i Egypten.

Danmarks største magasin, Samvirke, og to fotografer har vundet en international magasinpris for et fotoopslag af legende børn i Egypten.

Magasinet Samvirke er kommet i fornemt selskab, efter de sammen med de to fotografer Klavs Bo Christensen og Carsten Snejbjerg har vundet en international pris for deres magasindesign hos Society of Publication Designers. Blandt de andre vindere er anerkendte magasiner som Wired, Newsweek og TIME.

Samvirke og de to fotografer får den såkaldte Merit Award i kategorien fotofeature for et fotoopslag, der blev bragt i juli 2007. Billederne forestiller børn, der leger og spiller fodbold i en egyptisk skraldeby.

Prisen overrækkes ved en stor ceremoni i New York i maj. Samvirke mener selv, at de får prisen, fordi de har strammet op på både grafikken og journalistikken siden foråret sidste år.

»Det har helt sikkert noget med det at gøre. Tidligere bragte vi ikke de her foto-reportager. Men nu er vores layout blevet skarpere og friskere, ligesom vi lægger mere vægt på nogle længere og dybdeborende temaer og nogle kritiske historier,« siger redaktør Lotte Malmgren til Journalisten.dk.

Samvirke er Danmarks mest læste magasin med knap en million læsere om måneden. Det udgives af den danske forbrugerorganisation FDB.

0 Kommentarer