FDB's Samvirke skal have fat i en halv million nye læsere ved hjælp af interviews med kendte og artikler om Coops dagligvarer. Redaktionschefen er glad for, at bladet slap for en udlicitering1 million læsere er ikke nok. FDB's medlemsblad, Samvirke, skal igennem en redaktionel omlægning, der skal tiltrække en halv millioner flere læsere. Det betyder flere kendte i bladet, en lysere tone og flere artikler om varerne på hylderne i Coops butikker.
Omlægningen er resultatet af et strategiarbejde/sparerunde, som koster en journalist og en grafiker arbejdet.
»Det er tidernes ugunst, der blæser ind over vores redaktionslokale. Den forretning, vi lever af, fattes penge,« siger kommunikationschef og ansvarshavende redaktør Karsten Kolding om fyringerne.
Der har inklusive Karsten Kolding hidtil været 10 redaktionelle medarbejdere på Samvirke.
Pia Thorsen Jacobsen, redaktionschef på Samvirke, siger, at det er trist at miste to medarbejdere. Hun er glad for, at Samvirke ikke bliver udliciteret.
»Det er aldrig sjovt at blive færre. Men jeg er glad for, at bladet bliver her hos os, når man ellers ser de udlicitereringer, der er sket på Tænk og Ud&Se. På Samvirke kommer vi selv til at beskrive konceptet, og jeg ser det ikke som en 360 graders vending,« siger Pia Thorsen Jacobsen.
Karsten Kolding siger, at muligheden af en udlicitering er blevet diskuteret.
»Men det har vi fravalgt. Det glæder mig, at vi sammenlignet med nogle af vores søstermedier opretholder et stort redaktionelt set up internt i huset.«
Han forklarer, at redaktionen hidtil har lavet et traditionelt kundemagasin for Coop.
»Det falder væk. Det får mig til at tro, at vi klarer det.«
Følelser og fascination
Samvirke har i dag 1.000.037 læsere, men ifølge Karsten Kolding er der mulighed for at nå ud til en halv million flere, gerne unge læsere.
»Mange kender os, men jeg tror, der ligger en halv million læsere, som vi med hårdt arbejde kan hente ind, hvis vi kilder dem på følelser og fascination.«
Karsten Kolding siger, at det ikke bare skal være en god læseoplevelse at læse Samvirke.
»Vi skal også blive bedre til at få unge læsere til at række ud efter os, når vi ligger i butikkerne.«
Troværdighed ikke nok
Samvirke skal bevare den troværdighed, bladet har, forsikrer Karsten Kolding.
»Men troværdighed er ikke nok til at komme hen til de yngre læsere. Vi skal have mere stof, der fænger, fascinerer og giver læserne en pause.«
Ud&Se har fået mere stof om DSB, I vil have flere dagligvarer. Handler det om, at FDB som virksomhed skal have mere ud af Samvirke?
»Læserne forventer, at vi skriver om de dagligvarer, vi forhandler. Vi tager udfordringen, at skrive troværdigt om det, der er helt tæt på os – selv om det er lettere for os at skrive troværdigt om for eksempel Anden Verdenskrig,« siger Karsten Kolding, der tilføjer, at Samvirke for eksempel afholder sig fra at lave tests af for eksempel tandbørster, "fordi vi selv er aktører".
Kendte mennesker og historier om varer i butikkerne. Det lyder mere som et kundemagasin?
»Der findes glimrende kundemagasiner, men Samvirke er i en anden liga. Jeg vil sammenligne det med den øvelse, der er sket på nyhedskanalerne på tv, hvor man kigger på formaterne, så den travle mor orker at se TV Avisen om aftenen. Det er den samme slags øvelse, vi skal igennem, hvis vi skal vinde nye læsere.«
Hvad siger du til de personer, der synes, det lyder bekymrende, at Samvirke – der er kendt for journalistik og fotografi af høj kvalitet – skal have mere om kendte og forbrugsvarer?
»Der vil jeg sige: "Bare rolig". Vi er meget bevidste om, at vi sidder med arvesølvet. Jeg ville være mere bekymret, hvis vi ikke gjorde os nogen af de her overvejelser og bare hvilede på laurbærrene.«
Hvis du slår op i Samvirke om et år, hvad vil du så gerne se i bladet, som vil være en opfyldelse af strategien?
»Jeg tror, jeg vil se et gedigent interview med en kendt dansker, jeg ikke havde regnet med havde noget på hjerte om forbrug, familieliv, rejseplaner eller madvaner. Vi skal også have flere indslag, som vi kan grine lidt af. Vi har så store idealer, men man kan blive lidt træt. Vi skal give læserne en pause, så de kan slappe af og grine med os.«
Samvirke er et medlemsgode for medlemmerne af FDB, men det er Coop, der finansierer Samvirke. Hvis man er FDB-medlem, kan man få prisen på bladet refunderet, så det er gratis.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.