Forhandlingerne mellem Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening er brudt endegyldigt sammen, og aftalen skal nu afgøres hos Forligsmanden.
Overenskomstforhandlingerne mellem DJ og DMA vedrører primært medarbejdere på de danske dagblade, og det løber op i cirka 2.900 medlemmer.
Forhandlingerne har kørt siden begyndelsen af januar, men det er altså stadig ikke lykkedes at blive enige. DMA har stået stejlt på arbejdsgivernes krav om blandt andet øget tilstedeværelse, fleksibilitet og flermedialitet fra medarbejderne. De krav har DJ nægtet at efterkomme.
Siden 12. februar har parterne haft tænkepause, men da de igen satte sig ved forhandlingsbordet, havde pausen ikke hjulpet det store. Derfor skal Forligsinstitutionen nu forsøge at mægle mellem parterne.
»Forligsmanden skal nu sætte sig ind i forhandlingerne, og så er det ham, der bestemmer forløbet herfra,« siger DJ's chefforhandler Claus Iwersen til Journalisten.dk.
Han fortæller, at Forligsmanden kun har retten til at mægle, og at begge parter altså stadig kan afvise de forslag, der måtte blive udarbejdet.
»Han kan ikke tvinge os til konkrete ting, men han kan lægge pres på begge parter ved at stille spørgsmål og bede os overveje vores krav. Men hans opgave er at mægle,« siger Claus Iwersen.
Der er ikke sat nogen tidsramme for de fremtidige forhandlinger, fordi de lige nu befinder sig i en tidslomme, fortæller Claus Iwersen.
»Vi står der, hvor vores egne forhandlinger er brudt sammen, og nu venter vi på, at forhandlingerne hos Forligsmanden begynder,« siger han.
Der er ikke varslet konflikt fra nogen af parterne, og det har ifølge Claus Iwersen ikke været et tema under forhandlingerne indtil videre. Men det kan altså blive en konsekvens, hvis parterne heller ikke kan blive enige med Forligsmandens hjælp.
Forligsmanden kan også vælge selv at lave et udkast til en overenskomst, men det skal i så fald til urafstemning hos begge parter.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.