Samarbejde på tværs af grænser

 

 

343 deltagere på konferencen for undersøgende journalistik har lagt deres e-mail-adresser ind på en fælles database. På den måde kan journalister søge kolleger i andre lande og finde sammen om dybdeborende undersøgelser.
" Det er helt nødvendigt at arbejde på tværs af grænserne – også mellem konferencerne. Vi kan slet ikke klare de magtfulde i en globaliseringstid, hvis vi ikke arbejder sammen, og der er blevet skabt et godt fundament på konferencen.

Der var stærke vidnesbyrd om værdien af at støtte undersøgende journalistik i lande, hvor der ikke er tradition for det. Det bekræfter FUJs projektarbejde i blandt andet Ukraine. Og så må vi gøre endnu mere for at protestere mod de overgreb, der ustandseligt sker mod journalister, som forsøger at afdække diktatorernes og de store selskabers hemmelige aktiviteter," siger Jørgen Flindt Pedersen, der er formand for FUJ og sammen med Nils Mulvad, DICAR, ankermand bag konferencen.

De to arrangører fremhæver også statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelser i åbningstalen ved konferencen.

"Talen var rigtig god, synes jeg. Udtalelserne om åbenhed var specielt fine og også hans ord om betydningen af undersøgende og kritisk journalistik," mener Nils Mulvad, mens Jørgen Flindt Pedersens kommentar lyder:
"Jeg bed mærke i statsministerens stærke ord om 'transparency', altså gennemsigtighed i forhold til magtstrukturerne. Det må han holdes fast på."

Læs også: Journalistikkens guldalder, En guldgrube for undersøgende journalistik, På udkig efter verdens bedste journalister, Journalister hjælper journalister, En journalist blev myrdet, Taler og foredrag på nettet, Globalt netværk, Sandheden er Guds datter, Kritisk journalistik i tredje verden og Råd fra en redaktør

0 Kommentarer