Sælg et billede og få besked på mobilen

Inden for tre uger går det nye billedbureau 100HEADS i luften. En app giver de tilknyttede fotografer øjeblikkelig besked, når de sælger et billede. »Vi vil gøre det lettere for freelancefotograferne at holde styr på, hvad de sælger,« siger medstifter

Billedbureauet 100HEADS er skabt for at udfordre de etablerede billedbureauer. Priserne per billede er typisk højere end hos de traditionelle fotobureauer. Og freelancefotograferne får en højere procentandel af salget.

Men 100HEADS vil også ændre på den måde, de tilknyttede fotografer følger salget af billeder. På de store billedbureauer sker det typisk med en månedlig opgørelse.

Notifikation på mobilen

100HEADS giver via en app fotograferne besked med det samme på mobilen.

»Vores eksistensberettigelse er, at vi vil gøre det lettere for freelancefotograferne at holde styr, hvad de sælger,« siger Thomas Nielsen, fotograf og medstifter sammen med webudvikler Jesper Goos.

I app’en er det blandt andet planen at lægge statistik ind, så fotograferne kan se, hvilke søgeord køberne har brugt, og søgeord, der førte til at kunden billedet, men ikke købte det.

Bliv bedre til søgeord
Normalt bliver fotograferne af de store billedbureauer ikke orienteret om, hvordan kunden fandt billedet i arkivet.

»Det bliver en slags undervisning, som fotograferne kan bruge, når de skal sætte keywords på deres billeder,« siger Thomas Nielsen.

Søgbarhed øger salget

Han tror, at fotograferne bliver mere engagerede, hvis de kan følge hele processen.
»Hvis du kan se, at du kan øge billedernes søgbarhed, kan du også sælge flere billeder.«

Samtidig kan fotografen også tjekke, om billeder købt til et bestemt formål, også bliver publiceret efter den aftale, der er indgået.

Kontakt til 20 fotografer

Thomas Nielsen siger, at han lige nu er i kontakt med 20 danske fotografer, som kan blive en del af 100HEADS. Første skridt er at opbygge et arkiv med tilstrækkeligt mange billeder.

»Jeg tror, vi er halvvejs. De næste ti dage får vi resten i mål.«

Næste mål er at tilknytte fotografer i udlandet, så 100HEADS  i alt kommer op på 100 hoveder.

»Det er dér det forretningsmæssige ligger i projektet.«

Må gerne dele vandmærkebilleder

Thomas Nielsen forklarer, at det bliver muligt at søge billederne via Google, men han er ikke bange for, at det fører til, at billederne cirkulerer på nettet gratis.

»Alle billeder vil have et unikt vandmærke, hvor der står 100HEADS og fotografens navn. Hvis folk gerne vil dele det på sociale medier, er de velkommen til det – bare det er billederne med vandmærke,« siger Thomas Nielsen.

 

0 Kommentarer