Sådan spåede I, at 2018 ville gå …

… og sådan endte det i virkeligheden. For snart et år siden spurgte vi Journalistens læsere, om ’Den store bagedyst’ ville flytte location. Og om politikerne ville give mediestøtte til produktion af podcasts. Nu er vi blevet meget klogere og kan præsentere de rigtige svar. Se her, hvor I ramte plet, og hvor flest gættede helt forkert

 

97 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: ’Den store bagedyst’ med Timm Vladimir bliver optaget i et telt på en græsplæne ved Clausholm Slot. Dropper DR1 teltet i 2018 og flytter optagelserne ind i varmen på selve slottet?

Det rigtige svar: Nej, ’Den store bagedyst’ sender fortsat fra teltet. Men sikke et drama på grund af valg af location! Ofte er der hundekoldt i teltet, men i år var der under optagelserne nogle gange over 30 grader. ”Derfor har alt sådan noget med at temperere chokolade og lignende været et mareridt for deltagerne,” har værten Timm Vladimir fortalt Ekstra Bladet.

 

96 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: I 2015 flyttede Egmont Publishing store dele af layoutopgaverne til Vietnam. Trækker Egmont det hele tilbage til Danmark igen?

Det rigtige svar: Nej. Ugebladschef Marianne Gram forklarer, at arbejdet ganske vist er blevet automatiseret, ”og vi har trukket stort set alt tilbage til Danmark igen”. Men ”det hele” er ikke trukket tilbage. Derfor er svaret nej.

 

94 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Engelske The Guardian er gået fra 15.000 betalende støttemedlemmer til 500.000 støttemedlemmer på to år. Medlemsbidragene betyder, at The Guardian ikke har en betalingsmur på nettet. Fortsætter antallet af medlemmer med at vokse i 2018?

Svar: Ja, The Guardian har rundet 570.000 fast betalende støttemedlemmer.

 

83 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Gæster den tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus Anthony Scaramucci mon journalistforbundets fagfestival i november 2018?

Det rigtige svar: Nej, The Mooch fik slet ikke tilbuddet om at komme til Odense, oplyser Fagfestivalens programchef, Håkon Stolberg.

 

78 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: DR risikerer at blive beskåret ved det kommende medieforlig. Mister DR radiokanalen P3?

Det rigtige svar: Nej, radiokanalen P3 er fortsat en del af DR. Til gengæld … ja, behøver vi sige mere?

 

71 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Den tidligere fotomodel Hope Hicks blev i september 2017 den tredje kommunikationschef i Det Hvide Hus i løbet af otte måneder. Sidder hun stadig i jobbet i slutningen af 2018?

Det rigtige svar: Nej, allerede i februar 2018 stoppede hun. 

Foto: Millis Leah/Ritzau Scanpix

 

68 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Det er snart tre år siden, at en dansker vandt en førstepris ved World Press Photo, nemlig Mads Nissen i 2015. Vinder en dansk fotograf igen en hovedpris i år?

Det rigtige svar: Både ja og nej, men mest nej. Heba Khamis vandt en af førstepriserne, og hun er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Men Heba er egypter af nationalitet.

 

67 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Et flertal af medieordførerne i Folketinget er positive over for at give mediestøtte til podcasts. Bliver det vedtaget i 2018?

Det rigtige svar: Ja, man kan med det nye medieforlig søge penge i public service-puljen til produktion af blandt andet podcasts. 

 

60 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: ”I kan måle mig på, om flere unge bruger DR Nyheder om et år,” sagde DR’s nyhedsdirektør, Sandy French, ved sin tiltrædelse i august. Får hun ret – har DR Nyheder fat i flere unge i august 2018?

Det rigtige svar: Ja. DR’s ugentlige nyheds-kontakt til de 15-29-årige er steget fra 84,3 procent i 2017 til 88,5 procent i 2018. 

 

53 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: JP/Politikens Hus satser for tiden på nye netmedier – ungdomsmediet Format, Skoleliv, ITWatch og det engelsksprogede AMWatch. Eksisterer alle fire fortsat i slutningen af 2018?

Det rigtige svar: ”Når vi først går i gang med noget af denne kaliber, så gør vi det med evighedens perspektiv,” sagde Stig Ørskov, administrerende direktør i JP/Politikens Hus, da Format blev lanceret i august 2017. Men efter kun otte måneder lukkede Format i april 2018. Skoleliv, ITWatch og det engelsksprogede AMWatch eksisterer fortsat.

 

30 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Sjællandske Mediers administrerende direktør, Torben Dalby Larsen, har rundet 68 år. Han blev ansat som administrerende direktør i 1986. Stopper han på direktørposten i 2018?

Det rigtige svar: Ja, han stopper til nytår og afløses af Bente Johannessen som ansvarshavende chefredaktør og Jens Nicolaisen som administrerende direktør.

 

28 procent gættede rigtigt: 

Vi spurgte: Efter underskud på 10 millioner kroner og 100 millioner kroner i de to seneste regnskaber lover Jysk Fynske Mediers ledelse overskud i næste regnskab. Får de ret?

Det rigtige svar: Ja, overskuddet blev på 20 millioner kroner. Men medarbejderne undgik ikke sparerunden. I foråret blev fem medarbejdere fyret, og otte fik en frivillig fratrædelse.

 

210 svarede på vores quiz på journalisten.dk. Ingen svarede rigtigt på alle spørgsmålene. Ved lodtrækning mellem dem, der kun svarede forkert på ét spørgsmål, vandt kriminalreporter på TV 2 Astrid Søndberg. Astrid vinder en uges fri leje i en af DJFeries boliger i Danmark eller udlandet i løbet af kalenderåret 2019.

 

0 Kommentarer