Sådan klarede vi shitstormen: Lukkede for kritikken

En shitstorm af dårlige anmeldelser ramte Gribskov Efterskole i foråret, efter at en bortvist elev havde udlovet en dusør i en lukket facebookgruppe til en, der ville skrive en dårlig anmeldelse. Rektor endte med at lukke ned for anmeldelsesfunktionen 

I april valgte Gribskov Efterskole i Nordsjælland at fjerne muligheden for at skrive anmeldelser på skolens facebookside. Skolen var på et døgn blevet bombarderet med negative anmeldelser, efter at en bortvist elev havde udloddet 200 kroner i en hemmelig facebookgruppe til den, der ville skrive en negativ anmeldelse af skolen.

»Det var meget omfattende, og jeg havde på fornemmelsen, at det ikke bar noget godt med sig. Vi valgte derfor helt at lukke ned,« siger Søren Møller, forstander. 

Det skete cirka et døgn efter, at de dårlige anmeldelser var begyndt at komme ind. Han skrev samtidig et indlæg på facebooksiden, hvor han forklarede initiativet.

[factbox:0]

 

 

»Vi gjorde det af omsorg for vores elever og lærere. Det gør folk utrygge, når skolen på den måde bliver svinet på det groveste, og vi vurderede, at det var bedst, for at vi kunne fortsætte med vores hverdag på normal vis,« siger han.

Han har ikke modtaget klager over, at funktionen er væk. Og han har ingen planer om at åbne for anmeldelser i fremtiden. 

»Den funktion gør os enormt sårbare, især fordi vi ikke lægger særlig mange ressourcer i vores sociale medier. Vi arbejder med en generation af mennesker, der godt ved, hvordan de kan skade os hurtigt, og det bliver hurtigt meget sort/hvidt for en elev, der er blevet smidt ud,« siger han. 

»Og vi savner egentlig ikke den funktion.«

 

 

 

 

0 Kommentarer