Sådan dækker de amerikanske medier tortur

Der er stor forskel på, hvordan de amerikanske medier beskriver USA's afhøringsmetoder. Det viser en ny undersøgelse, som konkluderer, at printmedier i langt højere grad bruger udtrykket tortur, end tv gør

Der er stor forskel på, hvordan de amerikanske medier beskriver USA's afhøringsmetoder. Det viser en ny undersøgelse, som konkluderer, at printmedier i langt højere grad bruger udtrykket tortur, end tv gørEn ny undersøgelse har kigget nærmere på, hvordan amerikanske medier refererer til USA’s hårdhændede afhøringsmetoder.

Konklusionen på undersøgelsen ”Covering Torture” er, at printmedier i langt højere grad beskriver metoder såsom simuleret drukning (waterboarding) som tortur, end tv gør.

Det skriver huffingtonpost.com.

Undersøgelsen er lavet af ReThink Media, som har kigget på 50 medieudbydere fra oktober 2010 til oktober 2012.

Tidligere forskning har vist, at da Bush-regeringen begyndte at bruge waterboarding, stoppede de store medier med at betegne metoden som tortur, men siden da er udviklingen vendt.

Undersøgelsen viser, at mens New York Times brugte ordet ”tortur” i 60 procent af tilfældene, så brugte Fox News blot udtrykket i 21 procent af tilfældene, mens tallet var 22 for CNN.

I gennemsnit brugte kabel-tv forskønnende udtryk i knap 74 procent af tilfældene, mens printmedier brugte dem i 48 procent af tilfældene.

0 Kommentarer