Sådan ansætter man fem folk på ti sekunder

På panikdagen ansatte Berlingske fem praktikanter på 10 sekunder. Det er resultatet af grundig forberedelse og »et symptom på, at systemet fungerer«, siger chefredaktør Tom Jensen

Det er noget nær panikdagsrekord, da Berlingske i går fik ansat fem praktikanter på 10-20 sekunder, efter at hornet havde lydt. Det var i hvert fald den tid, som flere Berlingske-ansatte tweetede ud om. Chefredaktør Tom Jensen forklarer, at det kan lade sig gøre på grund af grundigt forarbejde:

»Vi skal ansætte fem praktikanter, og vi er taget fem personer af sted til Aarhus. Inden da holder vi en 10 minutters forsamtale med alle, der gerne vil have det. Det er vel nok 30-40 stykker, og så læser vi selvfølgelig deres hjemmesider. Det betyder, at vi har en god idé om, hvem vi gerne vil have. På selve dagen har vi så halvanden time, som vi bruger på at blive helt sikre på, hvem vi vil kontakte først. Da hornet lyder, står fem af dem ude foran vores lokale,« fortæller Tom Jensen.

Ingen snyd

Når de blev ansat på 10 sekunder, var der ikke tid til at spørge om noget andet, end om de ville have stillingen, men det er der heller ikke behov for, når man har haft grundige forsamtaler, fortæller Tom Jensen.

Han understreger, at der absolut intet snyd har været, ved at de fem praktiksøgende stod ude foran døren:

»Vi lover ikke noget, indikerer ikke noget og beder heller ikke nogen om at stå foran vores dør, når vi holder forsamtaler. Det er en klar aftale, vi har,« siger Tom Jensen.

Troels Gadegaard Frølich er hovedbestyrelsesmedlem i DJ, tidligere formand for KaJ og har arbejdet meget med reglerne for Store Matchdag – bedre kendt som panikdagen:

»Jeg undrer mig over, at det er en præstation i sig selv at have ansat fem praktikanter på så kort tid. Jeg vil da håbe, at Berlingske er mere stolt af praktikanterne end af den tid, det tog at ansætte dem,« siger Troels Gadegaard Frølich.

»Jeg siger ikke, at Berlingske har gjort noget galt. Systemet kunne være bedre, jeg har selv været med til at foreslå forsamtaler. Det er en del af spillet, at man skal rykke hurtigt. Jeg havde bare ikke set, at det skulle få så stor betydning, om man stod på 200- eller 300-gangen,« siger Troels Gadegaard Frølich.

Kan snakke i ro og mag

Tom Jensen fra Berlingske understreger, at de ikke er stolte af, at det foregik på 10 sekunder:

»Vi er glade og stolte af vores praktikanter – ikke af at vi ansatte dem på 10 sekunder. Når vi tweetede om det, er det, fordi det er bemærkelsesværdigt og ikke noget, vi har prøvet før,« siger Tom Jensen.

Han er ligesom Troels Gadegaard Frølich tilfreds med det nuværende system, og de hurtigere ansættelser er et godt tegn:

»For mig at se er det et symptom på, at systemet fungerer. Vi kunne ansætte dem med det samme, fordi vi i ro og mag har snakket med dem og fået et godt indtryk af, hvem de er, og hvad de kan. Det giver et meget bedre indtryk end at snakke med dem midt i panikken,« siger Tom Jensen.

0 Kommentarer