Sådan afvikler man en overarbejdspukkel på 1.300 timer

I løbet af få uger slap Dagbladet Børsen af med en stor overarbejdspukkel, der var blevet opbygget sidste forår. Stort set alle ansatte valgte at få overarbejdet udbetalt kontant 

Får et år siden gav domsmanden i en voldgiftssag medarbejderne på Børsen medhold i, at ledelsen ikke havde ret til at afskaffe den betalte frokostpause uden medarbejdernes samtykke.

Dermed skulle Børsen tilbagebetale medarbejderne to en halv måneds frokost i perioden fra 1. marts til midten af maj 2015 – i alt knap 1.300 timer. Den periode, hvor de havde arbejdet en halv time for meget hver dag. 

Men hvordan afvikler man egentlig en så stor overarbejdspukkel?

Kostede 335.000 kr.  

På Børsen er svaret enkelt. Man får pengene udbetalt.

»Vi tilbød medarbejderne, at de kunne afspadsere overarbejdet eller få pengene udbetalt. Stort set alle valgte at få pengene udbetalt,« forklarer HR-direktør Anders Busch.

Det drejede sig i alt om 335.000 kr. til dem, der valgte at få pengene udbetalt.

»Meget få – jeg tror det var fire-fem medarbejdere – valgte at afspadsere. Det kostede nogle penge, men gik smertefrit. Medarbejderne fik det udbetalt med lønudbetalingen for juni 2015, så var den ude af verden,« siger Anders Busch.

Helt udramatisk 

Tillidsrepræsentant Peter Buck Rasmussen sagde sidste år til Journalisten om mulighederne for at nedbringe overarbejdspuklen:

»Børsen har en stærk økonomi, så det vil ikke volde problemer.«

I dag bekræfter tillidsmanden overfor Journalisten, at afviklingen af overarbejdspuklen forløb helt udramatisk.

0 Kommentarer