search

Så gerne…

Altså, når nu Kenneth Plummer nogenlunde uimodsagt i et solo- (da i den grad solo) interview med Journalisten igen slipper afsted med at nedtone sit forsøg på at handle med fortrolig information som almindelig branchesladder, de fleste kendte til i forvejen, til bevidst brug i en bog om sig selv. Og når han i samme interview gør det klart, at han ikke har læst Summen af Kardemommen, kan det da egentlig kun undre, at manden nærmest uden sværdslag valgte at forlade sin post som generaldirektør.

Altså, når nu Kenneth Plummer nogenlunde uimodsagt i et solo- (da i den grad solo) interview med Journalisten igen slipper afsted med at nedtone sit forsøg på at handle med fortrolig information som almindelig branchesladder, de fleste kendte til i forvejen, til bevidst brug i en bog om sig selv. Og når han i samme interview gør det klart, at han ikke har læst Summen af Kardemommen, kan det da egentlig kun undre, at manden nærmest uden sværdslag valgte at forlade sin post som generaldirektør. Nå nej, først var det bare en røverhistorie, forfatteren havde søsat, som han udtalte. Indtil den forbandede dokumentation, som var indhentet på så umoralsk vis, kom ind i billedet…

Lige den del tager jeg da gerne et forhør hos Københavns Politi på torsdag for at bevidne den korrekte udskrift af. Man har så fra politiets side bedt om hele lydsporet, som man titulerer det, hvilket jeg naturligvis ikke har i sinde at udlevere. Men jeg sætter gerne en gul eller måske lidt mere festlig pink marker over hele forløbet i bogen som mit vidneudsagn, som jeg formoder Kenneth Plummer bekræfter ordlyden af.

Eller hvad hans professionelle folk ”med forstand på kommunikation” nu end råder ham til at gøre. Som de havde rådet ham inden interviewet med Journalisten. Godt at høre, at den tidligere generaldirektør også i privatsfæren kan trække på kommunikationsfolk. Efter sigende har han kun undladt det i et enkelt tilfælde i sin erhvervskarriere. Altså, det hvor han talte i en lind strøm ind i min båndoptager, som han ifølge interviewet kun tillod, fordi det kan være svært at skrive i en bil. Til de halvanden times opfølgning på hans opfordring og kontor til båndoptageren kunne vi såmænd sagtens have fundet fast grund til en skriveblok. Ligesom under alle telefonsamtalerne.

Også godt i selvsamme interview at høre, at DR-formand Michael Christiansen bakker op om sin ekspartner. ”Godt gået, min dreng”, runger som et dobbelttydigt ekko. Som Plummer understregede, formanden ville have formuleret sig med et klap på skulderen, hvis damehistorierne havde haft noget på sig. Sikkert også omkring middagstid den dag, Plummer besluttede sig for at fortrække. Ingen grund til at bore for meget i det. Og på dagen for selve interviewet virkede Plummer også både sårbar og træt, fremgår det jo.

Journalisten så da heller ingen synderlig grund til at bore i Plummers udlægning af departementschefens opkald fra Kulturministeriet. Bare lige for at høre til DR-generaldirektørens holdning til Suzanne Moll som formand Radio Møller-udvalget. ”Hvis jeg havde sagt: Hende må I sgu ikke tage, så havde de ikke taget hende”. Og det er da en betryggende forretningsgang i forhold til et uafhængigt public service-alternativ, eller er det en journalists eller Journalistens rolle at hæfte sig ved den slags. Selv på en dag hvor Plummer virker lidt sårbar og træt.

Er jeg måske også ved at udvikle mig i retning af – sårbar og træt? Måske jeg skulle tage Søren Espersen og Jakob Elkjær på ordet fra fagfestivalen og forlade journalistikken. Er sikker på, de to i en ruf kunne fikse en aftrædelse på rundt regnet 7,2 mio, så de kan have deres aftale-systemer i fred. Nej vel? Sårbarheden og trætheden skal nok rettes den anden vej med en ansøgning til redaktørjobbet på Journalisten. Nej, heller vel? Ville nok kræve en ekstraordinær generalforsamling i DJ at få igennem.

Som formanden skrev i sin seneste blogpost: ”Jeg håber samtidig, at den nye generaldirektør vil fortsætte det gode samarbejde med de faglige organisationer. Det er til glæde for alle involverede parter.” At journalistgruppen i DR er helt på linje med det håb, har man ingenlunde behøvet at læse mellem linjerne. Tværtimod.

Alt imens den konstituerede redaktør på lederplads i fagbladet kan konstatere: ”Ud over aftalebruddet er bogen i høj grad baseret på anonyme kritikpunkter mod Kenneth Plummer – ikke mindst fremført af potentielt forsmåede modstandere. Vi står dermed tilbage med én kilde – Plummer – der ikke udtaler sig, men alligevel citeres ved navns nævnelse. Og en gruppe kilder, der villigt udtaler sig kritisk, men anonymt, tilmed uden at deres motiver granskes.”

Enten har redaktøren ikke læst bogen, eller også har han ikke læst den godt nok. Lars Vesterløkke, Lisbeth Knudsen, Jens Rohde, Mogens Rubinstein og Brian Mikkelsen udtaler sig alle til citat. Den sidste ikke specielt kritisk, nej. Han var bestilt af Plummer til det modsatte. Jo, de anonyme kilders motiver og roller i den øverste DR-ledelse er i den grad krydstjekket og holdt op imod hinanden. Andre kilder, både navngivne og anonyme, er sorteret fra. Blandt andre den i udgangspunktet navngivne, men i denne sammenhæng anonyme, højtstående medarbejder på Journalisten, der var leveringsdygtig i en damehistorie om Plummer. Off the record.

Og så lige igen: Kenneth Plummer er ikke kilde til Summen af Kardemommen – han er selvbestaltet journalistisk offer eller genstand for en historie, han selv drager en drastisk konsekvens af på dagen, den udkommer i bogform.

Én god beslutning i mit foreløbige freelance-virke har jeg da truffet: Ikke at melde mig ind i forbundet igen efter min DR-periode på chefkontrakt. Godt nok stadig i A-kassen, men den har jeg kun benyttet en enkelt måned, selvom man da fra forbundsside gør sit til at skyde det faktum i sænk med rubrikken: ”Plummer-bogen sælger dårligt.” Med knap 6.000 eksemplarer i omløb efter tre uger på gaden ville det da være et enkelt research-opkald værd, hvad bestsellere i vores lille land egentlig kræver af volumen.

Til sidst tak for blog-vinduet på journalisten.dk. Det var en fornøjelse på opfordring at gå lidt hårdt til kollegerne i branchen. Lønnen tager jeg som forskyldt i hyklerisk valuta. Så gerne…

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen