Så let er det!

Det er forbavsende nemt at hacke sig ind på telefonsvarere. Tre ud af fire mobilnet i Danmark er åbne. 

Det er forbavsende nemt at hacke sig ind på telefonsvarere. Tre ud af fire mobilnet i Danmark er åbne.

 

PÆRELET. Når du ringer op fra din egen telefon til din telefonsvarer for at aflytte en besked, kan din telefonsvarer genkende dig. På den måde slipper du for besværet med at taste nummer og pinkode, hver gang du skal aflytte en besked. Men genkendelsen af dit nummer er også den svaghed, der gør, at mange telefonsvarere i Danmark er lige til at aflytte.

Ved hjælp af såkaldte spoofing-programmer, som man kan finde på nettet, kan du foregive at ringe op fra et andet nummer, end du egentlig ringer fra. På den måde kan man få direkte adgang til telefonsvareren.
Du skal også kende nummeret til den pågældendes telefonsvarer. I de tilfælde, hvor Journalisten ikke kunne finde det nummer på nettet, var det enkelt at få det udleveret hos selskabets kundeservice.

Der er muligt at slå telefonsvarerens genkendelsesfunktion af dit nummer fra og dermed lukke sikkerhedshullet. Det skal du gøre via teleselskabernes hjemmesider eller i din telefonsvarer-menu. Det betyder dog, at du skal indtaste dit eget nummer og en pinkode, hver gang du vil aflytte en besked. Ingen af de telefoner, Journalisten forsøgte at hacke, havde den spærring.

0 Kommentarer