Så er de første navne klar til Fagfestival 2010

Kennedys taleskriver Ted Sorensen, klimakommissær Connie Hedegaard og Armadillo-instruktøren Janus Metz. En stribe af de op mod 100 navne på dette års Fagfestival er nu klar. Og mediefolket kan godt begynde at glæde sig, lover programansvarlig.

Kennedys taleskriver Ted Sorensen, klimakommissær Connie Hedegaard og Armadillo-instruktøren Janus Metz. En stribe af de op mod 100 navne på dette års Fagfestival er nu klar. Og mediefolket kan godt begynde at glæde sig, lover programansvarlig.

Når Fagfestival 2010 brager løs til november, så bliver det atter en festival, der vil forsøge at tilfredsstille stort set alle i den danske mediebranche.

Ligesom sidste gang i 2008 satses der nemlig igen i år på både at tilbyde sessions om de helt store globale journalistiske temaer og aktuelle politiske emner og samtidig udbyde en række nørdede workshops med fokus på alt fra applikationer og dimsedutter til brugen af twitter og Googlemaps i dansk journalistik.

»Det bliver, som det har været i alle 00'erne. Det vil sige Mediebranchens Roskildefestival,« lover Esben Ørberg, der atter er programchef.

Han understreger, at bredden er uhyre vigtigt, fordi Journalistforbundets tilbagevendende Fagfestival henvender sig til alle typer publikummer i medie- og kommunikationsbranchen.

»I år vil vi desuden gøre noget ekstra ud af at lokke cheferne til fagfestivalen. Det gør vi, fordi vi ved fra de tilfredshedsundersøgelser, vi har lavet, at deltagerne gerne vil møde cheferne. Fagfestival er nemlig ikke kun en markedsplads, hvor man tanker op og får inspiration. Det er også stedet, hvor man mødes og networker,« fortæller Esben Ørberg til Journalisten.dk.

Og selv om der stadig er knap et halvt år til festivalen og et par måneder til tilmelding, så mener han godt, man kan begynde at glæde sig.

En lang række af årets hovednavne er nemlig allerede nu klar til at blive afsløret.

Blandt andet kommer den måske største kommunikationsrådgiver i nyere tid til Danmark. Det drejer sig om  Ted Sorensen, der både var taleskriver og politisk rådgiver for præsident John F. Kennedy, og som siden er blevet berømt igennem de fængende taler, han skrev for præsidenten – samt for biografien 'Kennedy'.

Derudover kan man møde David Kirkpatrick, der i næste måned er på gaden med bogen "The Facebook Effect", som ventes at blive en af dette års største sællerter. Og Stephen Sackur, der er vært på BBC-programmet 'Hardtalk', fortæller om sine arbejdsmetoder. 

Andre såkaldte keynote speakers er John Peet, der er europæisk redaktør ved the Economist og forfatter til 'The Future of Europe', klimakommissær Connie Hedegaard og Minister for Udviklingsbistand Søren Pind.

Endvidere kan man møde Janus Metz, instruktøren bag dokumentarfilmen Armadillo, som ifølge krigsreporter Charlotte Aagaard vil ændre radikalt på de danske mediers dækning af krigen i Afghanistan. Og lidt i samme boldgade fortæller den legendariske krigsreporter og forfatter Stephen Grey, hvordan han kommer tæt på kilder og begivenheder i nogle af verdens farligste brændpunkter.

På programmet er også en gennemgang af Medielækage-sagen og spørgsmålet om, hvordan kildebeskyttelsen påvirkes af de mange roller og kasketskift blandt kommunikatører og mediemennesker.

Den berømte svenske journalist, Lena Sundström, der skrev bogen om den danske højredrejning og 'Verdens lykkeligste folk?', fortæller hvilken betydning historien om Danmark havde i den svenske valgkamp.

Og så bliver der nordisk medietopmøde mellem Steffen Krag fra Egmont, Lisbeth Knudsen fra Berlingske Media, Per Mikael Jensen fra Metro International og Merete Eldrup fra TV 2.

Endelig kommer Sveriges mægtigste mediemenneske, Jonas Bonnier fra Bonniers, og fortæller om deres udviklingsarbejde med fremtidens digitale aviser og magasiner.

Mange flere navne er på vej, som vi senere vil omtale her på Journalisten.dk. Men følg også med direkte på Fagfestival 2010's hjemmeside samt via Twitter og endelig via Facebook:

Fagfestival finder sted i Odense Congress Center den 14.- 15. november 2010. Tilmeldingen åbner den 18. august.

0 Kommentarer