S tror Per Stig vil styrke kvalitet i medierne

Medieordfører Mogens Jensen tror, Per Stig Møller vil være endnu mere indstillet på et bredt medieforlig end den tidligere kulturminister. Han har selv haft Per Stig i kikkerten til posten.

Medieordfører Mogens Jensen tror, Per Stig Møller vil være endnu mere indstillet på et bredt medieforlig end den tidligere kulturminister. Han har selv haft Per Stig i kikkerten til posten.

At gøre Per Stig Møller til kulturminister lå lige til højrebenet, siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen til Journalisten.dk.

»Hvis han skulle være fra udenrigsministerposten, så passer han fint i Kulturministeriet. Han har en stærk kulturel baggrund med sin uddannelse, sit forfatterskab og sit tidligere job i DR. Det er også en person, jeg har oplevet som kulturelt interesseret. Jeg kan huske, jeg har mødt ham i teatret og tænkt: Det er da dejligt, at man som udenrigsminister også kan prioritere den slags,« siger Mogens Jensen.

Carina Christensen blev om nogen skældt ud for at være en usynlig minister. Men her sker der, ifølge Mogens Jensen, en klar styrkelse af områdets synlighed med Per Stig Møller ved roret.

»Han kommer jo fra en tung post, så han bør have mere tyngde end Carina Christensen, og det, håber jeg, vil være positivt for både kultur- og mediepolitik. Og så har Per let til pennen, og vi vil nok se ham markere sig mere med egne skriverier og ved at deltage i den intellektuelle kulturdebat,« siger han.

I forhold til medieområdet tror Mogens Jensen, at Per Stig Møllers fortid som DR-ansat vil have en betydning for hans tilgang til medieområdet.

»Det er godt nok en del år siden, men han ved, hvordan public service fungerer, og han har sikkert også en holdning til, hvordan det skal være. Jeg vurderer, at han vil være med til at understøtte kvalitet i medierne og understøtte, at public service-medierne har en stærk kultur-profil,« siger Mogens Jensen.

I forhold til det kommende medieforlig regner S-ordføreren ikke med, at Per Stig Møller vil ændre afgørende på det arbejde, der allerede er forberedt.

»Men jeg har da ikke noget imod, hvis han ikke vil gennemføre de ændringer, Venstre har fremlagt, blandt andet om forringelse af DR. Jeg håber, han vil holde fanen højt i forhold til en bred public service-station og også have fokus på kvaliteten i TV 2's regioner.

Er du mere optimistisk omkring det i dag, end du var med Carina Christensen som minister?

»Det er svært at sige. Det vil selvfølgelig tage noget tid for Per Stig at komme ind i stoffet, som det også tog for Carina. Men jeg har en tro på, at Per Stig vil være en mand, der kan forhandle et bredt medieforlig hjem, og han er i hvert fald en, der kan se, at det ikke er smart, at regering og DF går enegang på et så vigtigt område halvandet år før et valg,« siger Mogens Jensen.

0 Kommentarer