S: Regeringen skal flytte sig for at nå et medieforlig

Hvis regeringen vil have et bredt forlig, skal den flytte sig et godt stykke, mener Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, der ikke vil acceptere regeringens hårde indgreb i DR.

Hvis regeringen vil have et bredt forlig, skal den flytte sig et godt stykke, mener Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, der ikke vil acceptere regeringens hårde indgreb i DR.

Oppositionen og regeringen er langt fra det brede medieforlig, som parterne håbede på. Regeringens planer om at svække DR kraftigt huer ikke Socialdemokraterne, skriver DR Kultur.

»Regeringens skitse til et nyt medieforlig er et helt urimeligt angreb på DR. Det er totalt uspiseligt for os,« siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen til DR Kultur.

I sidste uge blev regeringens medieudspil lækket fra forhandlingsbordet, og det kom frem, at den vil tage 175 millioner fra DR og sende for 100 millioner kroner programproduktion i udbud.

Det øgede krav om udbud kan ramme DR's prisvindende dramaproduktioner, og det vil Mogens Jensen ikke acceptere. oppositionens medieudspil lagde op til, at DR skal producere mere drama end i dag.

»Det er klart, at regeringen skal rykke sig et godt stykke for at få et bredt forlig, og det tror jeg, kulturministeren er udmærket klar over,« siger Mogens Jensen.

Da Enhedslistens Per Clausen forlod forhandlingerne i sidste uge, antydede han over for Journalisten.dk, at regeringen er nervøs for et smalt forlig, fordi regeringsmagtens snart kan tippe. Oppositioner truer med at omgøre alle de kontroversielle beslutninger, hvis den får magten ved næste folketingsvalg. Mogens Jensen peger på det samme.

»Vi har også klart meldt ud, at hvis det ender, som regeringen foreslår, så laver vi det om, så snart vi kommer til magten. Vi kan simpelthen ikke acceptere så hårdt et angreb på DR,« siger han.

Medieforhandlingerne ligger stille for tiden, men genoptages i næste uge.

0 Kommentarer