S og SF vil afkristne DR

Som led i den nye public service-aftale er DR blevet forpligtet til at lægge vægt på den kristne kulturarv. Men det krav vil oppositionen have fjernet.

Som led i den nye public service-aftale er DR blevet forpligtet til at lægge vægt på den kristne kulturarv. Men det krav vil oppositionen have fjernet.

Hvis regeringen bliver rød efter næste valg, vil DR ikke længere være kristent. Det siger medieordfører for SF, Holger K. Nielsen. »Når vi får magten, regner jeg med, at vi laver et nyt medieforlig og en ny public service-aftale med DR, hvor den kristne kulturarv bliver slettet,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Formuleringen i den nye public service-kontrakt om, at DR skal have fokus på kristendom, når befolkningen skal oplyses om den danske kulturarv, har vakt stor debat i de seneste dage.
»DR skal være vores alle-sammens, og hvis man lægger sig på en bestemt ideologisk og værdimæssig linje, så risikerer vi, at DR ikke længere virker samlende, men ekskluderende,« sagde religionshistoriker ved København Universitet Mikael Rothstein i går til Information.

Medieordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen forstår ikke, hvorfor det har været nødvendigt at bringe kristendom ind som en særlig dansk værdi.
»Hvis man absolut skulle tilføje noget om danske værdier, så forstår jeg ikke hvorfor man eksempelvis ikke fremhævede demokrati i stedet for,« siger han i dag til Berlingske.
De Radikale er ikke decideret imod, at kristendom tillægges særlig vægt i public service kontrakten, men medieordfører Jørgen Poulsen fortæller til Kristeligt Dagblad, at partiet ikke vil blokere for, at en ny regering fjerner kravet.

Det nye medieforlig, der er forhandlet på plads af regeringen sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, skal gælde indtil 2014.