S og SF vil afkristne DR

Som led i den nye public service-aftale er DR blevet forpligtet til at lægge vægt på den kristne kulturarv. Men det krav vil oppositionen have fjernet.

Som led i den nye public service-aftale er DR blevet forpligtet til at lægge vægt på den kristne kulturarv. Men det krav vil oppositionen have fjernet.

Hvis regeringen bliver rød efter næste valg, vil DR ikke længere være kristent. Det siger medieordfører for SF, Holger K. Nielsen. »Når vi får magten, regner jeg med, at vi laver et nyt medieforlig og en ny public service-aftale med DR, hvor den kristne kulturarv bliver slettet,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Formuleringen i den nye public service-kontrakt om, at DR skal have fokus på kristendom, når befolkningen skal oplyses om den danske kulturarv, har vakt stor debat i de seneste dage.
»DR skal være vores alle-sammens, og hvis man lægger sig på en bestemt ideologisk og værdimæssig linje, så risikerer vi, at DR ikke længere virker samlende, men ekskluderende,« sagde religionshistoriker ved København Universitet Mikael Rothstein i går til Information.

Medieordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen forstår ikke, hvorfor det har været nødvendigt at bringe kristendom ind som en særlig dansk værdi.
»Hvis man absolut skulle tilføje noget om danske værdier, så forstår jeg ikke hvorfor man eksempelvis ikke fremhævede demokrati i stedet for,« siger han i dag til Berlingske.
De Radikale er ikke decideret imod, at kristendom tillægges særlig vægt i public service kontrakten, men medieordfører Jørgen Poulsen fortæller til Kristeligt Dagblad, at partiet ikke vil blokere for, at en ny regering fjerner kravet.

Det nye medieforlig, der er forhandlet på plads af regeringen sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, skal gælde indtil 2014.

3 Kommentarer

klavs vedel
15. FEBRUAR 2011
Re: S og SF vil afkristne DR

Lad os - ikke mindst for Guds egen skyld - holde fast i et sekulært DR. Intet andet vil være troværdigt. Som det har været frem til det nye medieforlig har stationen i rigt mål fokuseret på det kristne liv og forkyndelse, uden at ret mange har brokket sig over det.

Men det må og skal jo blive anderledelse, når stationen fremover modtager hyre for at propagandere for Jesus.

Gad vide om et så bliver et fast punkt på møderne i Radiorådet at endevende, om DR har leveret nok forkyndelse og propaganda for pengene?

Mindy Sneider
11. FEBRUAR 2011
Re: S og SF vil afkristne DR
Bør DR ikke selv være i stand til at vurdere, hvor meget kristendommen skal fylde? Hvis dækningen skal afspejle virkeligheden? Personligt behøver jeg ikke høre ret mange søndagsgudstjenester på P1.
Otto Barreth
10. FEBRUAR 2011
Re: S og SF vil afkristne DR

Hvad S og SF vil hvis,hvis,hvis?

Zwenia Stampe vil af med Dronningen, andre med flaget med det hvide kors, Sohn så det nok også gerne, og nu det sidste,

DR må ikke forpligtes til at lægge vægt på den danske kulturarv.

Kristendommen har ændret sig fra at være en barsk indoktrinerende missionærende religion, til at være en bette underdanig lammefrom religion, som vist ikke udøver megen terror.

Man skal ikke slå på nogen som "ligger ned" og det er vist tilfældet med kristendommen.

Alle rigtige danskere, er selvfølgelig påvirket af den kristne kulturarv, og selvfølgelig skal der lægges vægt på den, hos  den danske DR mediegigant, det er hårdt for mig at skrive det, for min tro er "DEN LILLE HVIDE MUS" , og den fortæller at alle religioner medfører en fare for stridigheder, og at intet levende menneske kender sandheden om her og hisset.