S: Medieudspil svækker DR

Det er fint, at Venstre vil støtte internetmedier. Men politikerne skal ikke pille ved P4 og P3, siger socialdemokraternes Mogens Jensen.

Det er fint, at Venstre vil støtte internetmedier. Men politikerne skal ikke pille ved
P4 og P3, siger socialdemokraternes Mogens Jensen.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen ser positivt på flere af forslagene i Venstres nye medieudspil, som Journalisten.dk kan afsløre i dag. Det gælder blandt andet forslagene om at give bedre ramme-betingelser for fritstående internet-medier, en pengepulje til dybdeborende journalistik og udgivelsen af en årlig medierapport, der skal kvalificere mediedebatten og medieudviklingen i Danmark. Det skriver Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Han forklarer at det er gode forslag fra Venstre, som stemmer helt overens med ønsker fra Socialdemokraterne. Men han hæfter sig ved at det er ærgerligt, regeringen helt ulogisk har valgt at adskille forhandlingerne om støtten til de elektroniske medier og støtten til den skrevne presse.
»Der er der behov for til at se medierne under ét. Men regeringen mangler mod til at gøre det«, siger han til Journalisten.dk
Mogens Jensen efterlyser også en fornyet diskussion af støtte magasinpressen og specialmedierne under de kommende medieforhandlinger.

Mogens Jensen er især modstander af Venstres forslag om DR's virksomhed. Det gælder ifølge Mogens Jensen forslaget om at nedlægge DR's regioner og dermed den regionale P4-kanal, der er Danmarks mest lyttede og forslaget om at fjerne P3 fra FM-båndet og udelukkende lægge den på DAB.
Hertil kommer Venstres ønske om at bruge millioner af licenskroner på at markedsteste DR's programmer samt udlicitere for yderligere 100 millioner kroner programmer – oveni de 150 millioner kroner, der udliciteres i dag.
»Venstres forslag vil svække DR og det er ikke det vi har behov for i en tid, hvor danske medier er under voldsomt pres fra internationale medier og ikke mindst søgemaskiner som blandt andre Google. Her er der behov for at stærkt DR der kan samle både gamle og unge omkring dansk medieindhold,« forklarer Mogens Jensen.

Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre vil i løbet af kort tid fremlægge et fælles oplæg til de kommende forhandlinger om de elektroniske medier.

0 Kommentarer