S: Den ny news/talk-radio rammer lokalradioerne

Den ny radiostation, som VK-regeringen og forligsparterne er enedes om, er ødelæggende for de lokale og regionale radioer. Det mener Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

Den ny radiostation, som VK-regeringen og forligsparterne er enedes om, er ødelæggende for de lokale og regionale radioer. Det mener Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

Tidligere i dag fremlagde kulturminister Per Stig Møller planerne for den nye landsdækkende radiostation, som skal gå i luften til november næste år.

En radiokanal med fokus på nyheder og snak og en målgruppe på over 35 år.

Men VK-regeringens aftale med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er ifølge Socialdemokraterne "i modsætning til den oprindelige tanke med et etablere en ny radio", mener Mogens Jensen. 

Han peger på, at med valget af et radiokoncept der i høj grad vil rette dig mod P3-lytterne, kommer radio Møller i stor udstrækning til at konkurrere med lokalradioerne, som i forvejen har svære vilkår.

"Jeg er uforstående overfor dette valg, da Kulturminister Per Stig Møller fra starten har tilkendegivet at en ny radio skulle konkurrere med P1 og P2, men så skulle man jo have valgt konceptet med en "Kulturradio", der netop retter sig mod disse målgrupper," siger Mogens Jensen.

Han mener, at de borgerlige partiers valg af radiokoncept afslører, at hensigten slet ikke har været at skabe alternativer til P1 og P2, men en radio der skulle konkurrere med DR's mere brede radiokanaler P3 og P4, hvis succes længe har været en torn i øjet på flere medieordførere.

Hermed kommer radioen også til at ødelægge mere for de mange lokalradioer, der dækker samme målgruppe, lyder kritikken fra Socialdemokraternes medieordfører.

"Den nye radio er overflødig og spild af 800 mio licenskroner" siger Mogens Jensen, der understreger at radioen ikke bliver til noget såfremt det kan standses i forbindelse med et regeringsskifte.

0 Kommentarer