S: Besynderligt med Radio 100FM

Socialdemokraterne kalder det "besynderligt", at Radio 100 FM har anlagt sag mod staten og undladt at betale koncessionsafgift. Minister: "Vi har en god sag". (opdateret 10:35)

Socialdemokraterne kalder det "besynderligt", at Radio 100 FM har anlagt sag mod staten og undladt at betale koncessionsafgift. Minister: "Vi har en god sag". (opdateret 10:35)

Ifølger Ritzaus Bureau er Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, forbløffet over, at Radio 100FM i går valgte at gøre alvor af stationens trusler om dels at undlade at betale den faste koncessionsafgift til staten på 22,5 millioner kroner, dels at sagsøge staten for ikke at have nedsat afgiften.

"Jeg må sige, at det ikke kan nytte noget, at man udøver politisk afpresning. Talpa (som ejer Radio 100FM, red.) har kendt til vilkårene for at drive kanalen, så det kan ikke være noget, der kommer bag på dem," siger Mogens Jensen til Ritzau.

Radio 100FM har i første omgang fået en frist på otte dage til at betale de 22,5 millioner kroner. Sker det ikke, lukkes den midlertidigt en måned. Og er der stadig ikke betalt, lukkes den permanent.

Kulturminister Carina Christensen vurderer dog i en kortfattet udtalelse, at Kulturministeriet står med en god sag, hvad angår Radio 100FMs sagsanslæg mod den danske stat.

I et skriftligt svar til Business.dk udtaler ministeren:

”Kulturministeriet har løbende drøftet forholdene omkring Talpas koncession med Kammeradvokaten, og det er ministeriets opfattelse, at vi står med en god sag. Det videre forløb i sagen hører under Radio- og tv-nævnet, men jeg vil gerne slå fast, at fremtiden for de kommercielle radiostationer ligger mig meget på sinde.”

Radio 100FM har dog valgt at se stort på alle advarsler og kan derfor stadig høres i æteren i dag.

Samtidig spekuleres der i, hvorvidt Radio 100FM spekulerer i at sno sig uden om systemet, hvis man mister den nuværende sendetilladelse. Stationen har nemlig adgang til 27 andre lokale FM-frekvenser i hele landet samt frekvenser i Københavns-området, som Radio Soft benytter i dag. Tilsammen vil det give et helt nyt netværk.

0 Kommentarer