Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:38 14.09.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Russisk journalists telefon hacket af israelsk spyware

Den prominente russiske journalist og medstifter af det uafhængige nyhedsmedie Meduza, Galina Timchenko, har fået sin telefon hacket af israelsk spyware.

Det skriver Meduza på baggrund af en undersøgelse foretaget af den canadiske internetvagthund Citizen Lab og den digitale rettighedsgruppe Access Now.

Undersøgelsen viste, at Galina Timchenkos telefon var blevet inficeret ved hjælp af spyware bygget af det israelske firma NSO Group, der står bag det berygtede spyware Pegasus.

Committee to Protect Journalists har udtalt, at journalister og deres kilder ikke er frie og sikre, hvis de bliver spioneret på.

Galina Timchenko selv fortæller til Meduza, at hackingen fik hende til at føle det, ”som om jeg var blevet afklædt ​​på byens torv”.

Meduza er af det russiske styre blevet stemplet som ”udenlandsk agent”, et bredt anvendt Kreml-prædikat, der bruges til at gøre det nærmest umuligt at drive et frit medie.

Før det havde Meduza ifølge egne tal over 13 millioner unikke brugere om måneden. I dag udgives mediet i eksil fra Letlands hovedstad, Riga.

SENESTE NYT

Flere nyheder