Ukraine

Russisk journalist får job på Die Welt efter sin protest på tv

Marina Ovsjannikova bliver freelance-korrespondent og skal dække Ukraine og Rusland for den tyske avis

Den tyske avis Die Welt har hyret den russiske journalist Marina Ovsjannikova til at arbejde for avisen.

Hun blev nærmest verdenskendt, da hun under en direkte udsendelse på russisk stats-tv protesterede mod krigen i Ukraine.

Den 43-årige journalist bliver freelancekorrespondent for Die Welt. Hun skal rapportere for avisen fra blandt andet Ukraine og Rusland. Det oplyser avisen i en erklæring.

Hun skal skrive for avisen og ligeledes bidrage jævnligt til dens tv-nyhedskanal.

Ovsjannikova var redaktør på en af de store statsstøttede tv-kanaler. I midten af marts demonstrerede hun under en direkte nyhedsudsendelse.

Protesten skete på den statsstøttede Kanal 1. Under kanalens nyhedsudsendelse dukkede Ovsjannikova pludselig op i baggrunden.

”Nej til krig. Stop krigen. Tro ikke på propagandaen. De lyver for jer, stod der på et skilt,” som blev holdt op på skærmen bag nyhedsoplæseren.

Afhørt i 14 timer

Der var både engelsk og russisk tekst på skiltet, som kun var synligt i få sekunder. Herefter blev der skiftet til et andet indslag.

Marina Ovsjannikova kunne desuden høres råbe ”stop krigen. Nej til krig”.

Siden blev den russiske journalist med egne ord afhørt i 14 timer og tildelt en bøde på 30.000 rubler for at ”organisere en uautoriseret offentlig begivenhed”. Det svarer til 1.900 kroner.

Marina Ovsjannikova har nægtet sig skyldig i anklagerne.

Hun har tidligere i et interview sagt, at hun er klar over, at det kan udløse store konsekvenser at modsætte sig det russiske regime. Hun mener dog, at det er en kamp, der er værd at kæmpe.

”Jeg mener, at det, jeg gjorde, var det rigtige, men jeg er også begyndt at forstå omfanget af de problemer, som går mig i møde,” har hun sagt.

Marina Ovsjannikova håber, at hendes protest kan være med til at åbne øjnene på russerne.

0 Kommentarer

Læs også

protest

Russisk journalist bag liveprotest siger op, men afviser tilbud om asyl i EU

18. MARTS 2022
Protest

Russisk journalist er løsladt efter protest på stats-tv

16. MARTS 2022