Rubrik

  DR har etableret landets første 'event-radiokanal'. Kanalen kører non-stop i 14 dage og beskæftiger sig udelukkende med kongeligt bryllupsstof. DAB. Det er mandag den 3. maj. Radiokanalen DR Royal har eksisteret i tre dage. Klokken er 11.40, og Mimi Jakobsen er ved at afsløre, hvordan hun 'kvajede' sig ved Prins Joachim og Prinsesse Alexandras bryllup i 1995.»Det var en kæmpefest. Det var så flot. Alt var pudset og smukt...«

 

 

DR har etableret landets første 'event-radiokanal'. Kanalen kører non-stop i 14 dage og beskæftiger sig udelukkende med kongeligt bryllupsstof.

 

DAB. Det er mandag den 3. maj. Radiokanalen DR Royal har eksisteret i tre dage. Klokken er 11.40, og Mimi Jakobsen er ved at afsløre, hvordan hun 'kvajede' sig ved Prins Joachim og Prinsesse Alexandras bryllup i 1995.

»Det var en kæmpefest. Det var så flot. Alt var pudset og smukt…«

Mimi Jakobsen fortæller til DR Royal, hvordan hun i god tid bevægede sig ind i salen, hvor brudeparret skulle danse bryllupsvalsen.

»Vi møvede os hen, hvor det skulle foregå. Men lige pludselig kommer der 4-500 mennesker ind. Vi bliver presset af denne her menneskemur. Og lige pludselig står jeg ved siden af parret…«

Mimi Jakobsen bliver ikke afbrudt. Hun får god tid. Og det er meningen. DR Royal er en kanal for de danskere, der ikke kan få nok royalt bryllup. Eller som redaktør Henrik Heide siger: »Det er en kanal for den lange version.«

For at høre Mimi Jakobsens beretning denne mandag formiddag skal man ikke bare være royalist, man skal også have en DAB-radio eller lytte til radio via internettet.
DR Royal er nemlig digital. Der er endnu kun omkring 7.000 danskere, der har en DAB-radio. En af dem er Henrik Heide. Han kalder DABen for 'en fed måde at lave radio på'.

»Vi kan arbejde mere fleksibelt. Vi har en masse arkivmateriale, som vi normalt ikke kan sende, og så kan vi sende lange versioner af portrætter og interview. DABen giver en masse muligheder,« siger Henrik Heide.

DR Royal er første eksempel på en såkaldt »event-kanal«. Når kronprinsen og den nybagte kronprinsesse vågner op i deres brudeseng den 15. maj, kan de ikke høre DR Royal længere. Den har 14 dages levetid.

»Derfor fokuserer vi på at fortælle nyheder,« siger Suzanne Moll. Hun er indlandsredaktør på Radioavisen og ansvarlig for indholdet af DR Royal.
Selve DR Royal-redaktionen består af to journalistpraktikanter og en redaktionssekretær.

»Vi laver i virkeligheden vores egen radiokanal. Det er skideskægt og en kæmpe udfordring,« siger praktikant Kristoffer Meinert.

Alle journalister skal dog levere stof til DR Royal, og det er Radioavisens medarbejdere ikke lige begejstrede for.

»Der er nogle, der mener, at det bliver for kulørt. Vi laver jo ikke det her til hardcore P1-lyttere. Det er tænkt til folk, som synes, at det er en fed begivenhed,« siger Suzanne Moll.

Hun har skrevet en fællesmail til journalisterne på Radioavisen, hvor hun understreger, at ideologiske diskussioner skal tages med hende – ikke med journalister på den såkaldte bryllupsredaktion.

»Der er jo en diskussion om, hvorvidt det her er rigtig journalistik,« konstaterer Suzanne Moll. Hendes svar til kritikerne er enkelt:

»Vi er et monarki, og når vores kronprins skal giftes, så er det en historie.«
Og derfor er det også en historie, at Mimi Jakobsen kom alt for tæt på brudeparret dengang i 1995. Her følger afslutningen på historien – i en forkortet version:

»…17,5 centimeter foran mig står Prins Joachim. Det blev altså ret pinligt. Men vi kunne ikke komme væk på det tidspunkt. Jeg kigger mig over skulderen, og der står dronningen! På pressebilledet, der gik verden rundt, står jeg som en glad idiot og klapper…«

Mimi Jakobsen og andre royalister, som ikke har en DAB-radio, kan høre DR Royal på www.dr.dk/netradio.

DRs næste »event-kanal« hedder DR Sport og dækker EM i fodbold fra den 12. juni.

 

DR Royal – behind the scenes

DR Royal kører i en såkaldt båndsløjfe à to timer. Hvert forløb indeholder indslag med de samme overskrifter: 'Dagens event', begivenhedsliste, dagens portræt, 'jeg var med dengang', dagens tillykke, hvordan fejres brylluppet, 'noget fra arkivet', 'det skal jeg den 14. maj' og 'behind the scenes'. Alle journalister på Radioavisen leverer stof til DR Royal.

 

For folk med kongelig forstoppelse

– Hvad bringer Information på forsiden den 15. maj?

Jakob Elkjær, indlandsredaktør på Information:

»Almindelige journalistiske historier prioriteret efter væsentlighedskriteriet. Jeg kan ikke forestille mig, at brylluppet får en fremtrædende placering.«

– Hvor meget bringer I om brylluppet?

»Medmindre vi går i royalt selvsving, vil jeg gætte på, at vi måske har et 'bånd' på forsiden. Eller ingenting. Jeg forestiller mig, at vi nævner det i 'Navne' på bagsiden. Jeg tror, at vi den dag kan være et pusterum til folk, der har fået kongelig forstoppelse. I Information kan de læse om, hvad der ellers sker i samfundet.«

 

0 Kommentarer