
Monica Lylloff skal have ros for sin kamp for handicappedes rettigheder. Privatfoto
Dagens afsender er tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen, som gerne vil fremhæve Monica Lylloff, der har stiftet bevægelsen ’En million stemmer’:
Først overvejede jeg at give stafetten videre til Anders Langballe for hans ærlige opgør med sig selv og breaking-blodtørsten på TV 2.
Derefter tænkte jeg på Peter Brüchmann og fodbold-podcasten ’Mediano’, som sætter nye standarder for begavet og nørdet sportsdækning på nettet.
Men BLIP, sagde det så i min hjerne: Den ros skal da gives til Monica Lylloff.
Er hun journalist? Nej.
Er hun tv-vært eller klummeskriver? Nej.
Monica er jurist og arbejder som anklager hos Rigsadvokaten. Men hun får stafetten, fordi hun som mor til tre børn med forskellige handicaps har formået at råbe både politikere og medier op om de uretfærdige, tilfældige og ofte ulovlige forhold, kommunerne byder handicappede.
Monica Lylloff har stiftet folkebevægelsen ’En million stemmer’, der kæmper for retssikkerhed til mennesker med handicap og psykisk sårbarhed. Ud over en kæmpe opbakning fra danskerne er det på to år lykkedes bevægelsen at dokumentere, hvor horribelt det står til på handicapområdet. Overalt i landet. I skrækindjagende mange tilfælde.
Monica har formået at presse politikerne til at kigge på lovgivningen – og hun har fået masser af omtale af urimelighederne i fjernsyn, radio og aviser. Hun har dermed reelt lavet et stykke kommunikativt arbejde, som vi journalister ikke rigtig gider røre. Måske fordi vi er vant til, at den slags uretfærdigheder rammer de svageste i samfundet. Vi har hørt det før – det er gamle nyheder …
Men Monica Lylloffs arbejde er konkret og velbegrundet. Og så er hun enormt velformuleret og vedholdende. Derfor har hun væltet ’Den-har-vi-lavet’-muren i medierne og på Christiansborg. Som da #enmillionstemmer skaffede 53.000 underskrifter til et borgerforslag, der blev behandlet i Folketinget – og derfor fik sat ny fokus på et forsømt område.
Den slags historier er nødvendige at fortælle. De er meget vigtigere end rutine-journalistik om huspriser, fodboldfester og skilsmisser blandt kendte.
Og så fremstår Monica Lylloff altid konstruktiv og fremadrettet, når hun kritiserer de forhold, hendes tre børn og hundredetusinder andre danskere desværre bydes. Derfor fortjener hun Journalistens rosestafet.
Sådan bevægede stafetten sig:
Christian Lindhardt, chefredaktør, Journalisten –>
Jonas Schrøder, kommunikationschef, Rema 1000 –>
Morten Bruun, fodboldkommentator, Discovery –>
Sørine Gotfredsen, debattør og sognepræst –>
Jes Dorph-Petersen, tidligere tv-vært –>
Monica Lylloff, stifter af foreningen ’En million stemmer’ –>
Christine Hanberg, fotograf og filminstruktør –>
Niels Glavind, journalist og direktør for Bureau 2000 –>
Nagieb Khaja, freelancejournalist –>
Kristoffer Eriksen, kommende chefredaktør, Frihedsbrevet –>
Sofie Rye, journalist, Danmarks Radio –>
Helle Fuusager, journalist, Ekstra Bladet/Frihedsbrevet –>
Maya Tekeli, journalist, Frihedsbrevet –>
Morten Reimar, presserådgiver, Venstre –>
Knud Brix, vært for ‘Genstart’ på DR –>
Poul Ernstved, selvstændig fotograf –>
Charlotte Beder, studievært, TV 2 News –>
Birgitte Borup, udlandsredaktør, Berlingske –>
Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør, Det Nordjyske Mediehus –>
Peter Ernstved Rasmussen, indehaver, Olfi
Fagbladet Journalisten har startet denne sommerstafet, hvor en person hver dag giver ros videre til en anden person i medie- og kommunikationsbranchen.
Det er helt op til modtageren af rose-stafetten at sende ros videre til en ny person, og den er udelukkende et udtryk for afsenderens egen holdning og ikke for redaktionens.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.