Rosestafet: Direktør har personligheden med i arbejdet

Journalistens rosestafet gives i dag til bureaudirektør og journalist Niels Glavind

Dagens afsender er filmskaber og fotograf Christine Hanberg, som roser Niels Glavind, direktør for Bureau 2000, der laver analyser og rådgivning for blandt andet kommuner, skoler og på sundhedsområdet:

Niels Glavind er en af de mest beundringsværdige mænd, jeg kender.

Jeg vil gerne rose Niels, fordi han er drevet af social indignation og retfærdighed for samfundets svageste og af ønsket om at forandre. Jeg ser op til Niels, og det har jeg gjort hele mit liv. Jeg håber på, at jeg en dag selv ville kunne måle mig med Niels’ måde at gøre op med verden på.

Hans intelligens indrammer hans journalistiske optagethed af, hvad der sker i verden netop nu. I en årrække har han leveret dokumentation og argumentation, der har sat fokus på hverdagen i landets børnehaver og vuggestuer. Her har han bl.a. dokumenteret, hvordan normeringen er blevet væsentligt forringet de seneste 28 år, og hvordan pædagoger ofte står alene med en stor gruppe børn.

Senest har Niels udgivet to rosværdige småskrifter: “Børnepasning – hvordan passer pengene”  og “Er der en voksen tilstede – normering og andre mål for daginstitutionernes standard “. De samler og forklarer de væsentligste temaer på en letforståelig måde for ansatte, tillidsrepræsentanter og fagforeninger.

Han går i dybden med sit stof, dokumenterer, forklarer og skaber en sammenhængende forståelse over for modtageren. Selvom det er fakta, er der alligevel en snert af hans opsigtsvækkende personlighed i hans skriv, og det er netop det, der gør hans arbejde rosværdigt.

Tilbage i 1970’erne og 80’erne havde successen en skyggeside for Niels med år på bunden af flasker og pilleglas. Det endte i 1986 med et afvænningsophold på Island, som Niels beskriver i sin bog ‘Manden i flasken’.

Jeg læste den som 16-årig, og da jeg lukkede bogen efter sidste side, kunne jeg ærligt kun tænke – modigt.

Niels har lært mig, at selvom det kan være svært og skræmmende at dele sine inderste tanker, frygt og sårbarhed, kan det være med til at hjælpe andre mennesker. Især, hvis man ikke er bleg for at have humor med i spillet.

Sådan bevægede stafetten sig:

Christian Lindhardt, chefredaktør, Journalisten –>

Jonas Schrøder, kommunikationschef, Rema 1000 –>

Morten Bruun, fodboldkommentator, Discovery –>

Sørine Gotfredsen, debattør og sognepræst –>

Jes Dorph-Petersen, tidligere tv-vært –>

Monica Lylloff, stifter af foreningen ’En million stemmer’ –>

Christine Hanberg, fotograf og filminstruktør –>

Niels Glavind, journalist og direktør for Bureau 2000 –>

Carsten Jensen, forfatter –>

Nagieb Khaja, freelancejournalist –>

Kristoffer Eriksen, kommende chefredaktør, Frihedsbrevet –>

Sofie Rye, journalist, Danmarks Radio –>

Helle Fuusager, journalist, Ekstra Bladet/Frihedsbrevet –>

Maya Tekeli, journalist, Frihedsbrevet –>

Morten Reimar, presserådgiver, Venstre –>

Knud Brix, vært for ‘Genstart’ på DR –>

Poul Ernstved, selvstændig fotograf –>

Charlotte Beder, studievært, TV 2 News –>

Birgitte Borup, udlandsredaktør, Berlingske –>

Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør, Det Nordjyske Mediehus –>

Peter Ernstved Rasmussen, indehaver, Olfi

Fagbladet Journalisten har startet denne sommerstafet, hvor en person hver dag giver ros videre til en anden person i medie- og kommunikationsbranchen.

Det er helt op til modtageren af rose-stafetten at sende ros videre til en ny person, og den er udelukkende et udtryk for afsenderens egen holdning og ikke for redaktionens.

0 Kommentarer