Rosestafet: Alle områder har fortjent en journalist som ham

Sommerens sidste modtager af rosestafetten bliver Peter Ernstved Rasmussen fra netmediet Olfi, som bliver rost for sin nidkærhed, faglighed og enorme retfærdighedssans

Dagens afsender er Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør i Det Nordjyske Mediehus, som roser Peter Ernstved Rasmussen, indehaver af netmediet Olfi.

Det er nok ti år siden, og samtidig en af de få gange, jeg har mødt Peter Ernstved, siden vi begge blev journalister fra Syddansk Universitet i 2002. Vi mødtes i en social sammenhæng, da talen tilfældigt landede på bilkørsel, og det fik Peter i gang med en passioneret fortælling: Som jeg husker det, var han nogle måneder forinden blevet stoppet af politiet på en firesporet vejstrækning – ikke for at køre for stærkt, men for at køre for langsomt i overhalingsbanen, så en anden bilist overhalede indenom.

Betjentene havde stukket Peter en bøde, og med dén og et ”pyt” ville sagen nok have endt for de fleste. Men ikke for Peter. Han VIDSTE, at han blot havde kørt fornuftigt og efter forholdene, og derfor havde han IKKE tænkt sig at acceptere bøden.

Hvordan sagen endte, ved jeg ikke, for jeg tror som sagt ikke, at vi har mødtes siden. Men den er for mig et billede på den indædte retfærdighedssans, som jeg altid har beundret Peter for. Hvis noget er forkert, ser man ikke den anden vej, lige meget hvor besværligt eller umuligt det er at kæmpe kampen.

Derfor har jeg fulgt med, siden Peter Ernstved lagde fra land med sit journalistiske énmandsprojekt, netmediet Olfi, hvor han siden 2016 har afdækket den ene rådne sag efter den anden inden for det danske forsvar.

Hans faglighed er høj med en fortid som journalist med forsvaret som stofområdet på Jyllands-Posten, og hans indsigt i forsvaret er af samme tårnhøje kaliber, for han har også været soldat, underviser i Forsvaret og presseofficer. Men det er hans stædighed og fuldstændig ubeklikkelige fornemmelse for rigtigt og forkert, der er enestående ved projektet. Det gør hans nichemedie relevant for alle danskere, ikke kun for militær- og mediefolk.

Peter Ernstved Rasmussens indædte journalistik har skabt ham mange fjender. Heldigvis er der også blevet sat pris på hans arbejde. Han har modtaget ”Graverprisen” og Publicistklubbens Nyskaberpris. Jeg håber, der er endnu mere hæder i vente, også gerne pengepriser og støttekroner, der kan sikre, at Peter kan lave journalistik på fuld tid og udvide redaktionen yderligere.

Dansk forsvarspolitik har helt åbenlyst brug for Peter. Faktisk har alle offentlige områder fortjent en journalist som ham. Det er nidkærhed på den gode måde.

Med udgangen af juli lukker vi ned for rosestafetten, som dermed ender hos Peter Ernstved Rasmussen. Her på Journalisten vil vi gerne rette en varm tak til alle dem, der har været med til at skabe god sommerstemning.

Sådan bevægede stafetten sig:

Christian Lindhardt, chefredaktør, Journalisten –>

Jonas Schrøder, kommunikationschef, Rema 1000 –>

Morten Bruun, fodboldkommentator, Discovery –>

Sørine Gotfredsen, debattør og sognepræst –>

Jes Dorph-Petersen, tidligere tv-vært –>

Monica Lylloff, stifter af foreningen ’En million stemmer’ –>

Christine Hanberg, fotograf og filminstruktør –>

Niels Glavind, journalist og direktør for Bureau 2000 –>

Carsten Jensen, forfatter –>

Nagieb Khaja, freelancejournalist –>

Kristoffer Eriksen, kommende chefredaktør, Frihedsbrevet –>

Sofie Rye, journalist, Danmarks Radio –>

Helle Fuusager, journalist, Ekstra Bladet/Frihedsbrevet –>

Maya Tekeli, journalist, Frihedsbrevet –>

Morten Reimar, presserådgiver, Venstre –>

Knud Brix, vært for ‘Genstart’ på DR –>

Poul Ernstved, selvstændig fotograf –>

Charlotte Beder, studievært, TV 2 News –>

Birgitte Borup, udlandsredaktør, Berlingske –>

Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør, Det Nordjyske Mediehus –>

Peter Ernstved Rasmussen, indehaver, Olfi

Fagbladet Journalisten har startet denne sommerstafet, hvor en person hver dag giver ros videre til en anden person i medie- og kommunikationsbranchen.

Det er helt op til modtageren af rose-stafetten at sende ros videre til en ny person, og den er udelukkende et udtryk for afsenderens egen holdning og ikke for redaktionens.

0 Kommentarer