RokokoPosten breder sig i nyhedsdanmark

Berlingske får allerede i dag leveret originalt satireindhold fra Rokoko-folket. Jyllands-Posten køber nu retten til at genbruge stof fra rokokoposten.dk

Berlingske får allerede i dag leveret originalt satireindhold fra Rokoko-folket. Jyllands-Posten køber nu retten til at genbruge stof fra rokokoposten.dkUmiddelbart er tanken: En af historierne må være satire.

I dag fortæller dagens presseklip, aktuelt fra Jyllands-Posten, at avisens bagside fra i morgen tirsdag vil være fyldt med falske nyheder fra RokokoPosten.

Men for bare to måneder siden lød det på bagsiden af Berlingske, at Rokoko-folket skulle levere satire til bagsiden af denne avis.

Men det er ikke satire – det er rigtigt nok: Rokoko-folket breder sig.

Berlingske har lavet en aftale med firmaet Satirikon,der blev stiftet af Marta Sørensen og Mikkel Andersson i begyndelsen af 2012. De to er journalister med speciale i satire og står bag RokokoPosten.

 

"Det er originalproduceret indhold inden for et koncept udviklet til Berlingske, og som ikke bringes andre steder," forklarer Mikkel Andersson i en e-mail om samarbejdet med Berlingske, der har kørt siden oktober i spalten Sværtegade, der er udviklet sammen med Tom Jensen.

Aftalen med Jyllands-Posten er en såkaldt syndikeringsaftale. Jyllands-Posten får retten til at bruge dagens artikel fra rokokoposten.dk på print og i avisens eget digitale univers.

"Der er altså udelukkende tale om ret til at trykke materiale fra rokokoposten.dk," forklarer Mikkel Andersson, der forklarer, at i alt fire personer skriver i RokokoPosten.

6 Kommentarer

Henning Lyk
29. SEPTEMBER 2016
Her er en god en om Skagen
Her er en god en om Skagen politi og Skagens fremtid efter 1. JAN 2017

Jeg har her til morgen hørt i Nordjyllands radio, at politidirektør Elsemette Cassøe har besluttet at nedlægge Skagen politi fra nytår. I den anledning har jeg kreeret denne kommentar om Skagen efter nytår, både hvad politi og sundhed angår. Noget kan sikkert læses ironisk. Mvh. Henning Lyk.

Vores kære politidirektør Elsemette Cassøe, Aalborg, har torsdag 29. september 2016 lige meddelt, at Skagen fremover skal være politi-fri zone. Fra nytår 2017 kan Skawboerne højst forvente besøg af politiets patrulje 1 gang om måneden, mest i ferietiden om sommeren. Politidirektøren forventer ikke, der bliver meget brug for politi i Skagen for fremtiden, politidirektøren og formand for Region Nordjylland, Ulla Astman, har nemlig i fællesskab besluttet helt at affolke Skagen. Det sker bedst ved en koordineret indsats. Fremover vil Skagboerne ikke modtage hjælp i lokalområdet, hjælp fås kun ved henvendelse i Aalborg. Hvordan Skawboerne vil komme til Aalborg, må de selv finde ud af. For at presse på med affolkningen, vil der blive opstillet et antal fotovogne mellem Aalborg og Skagen, dette vil sandsynligvis fremskynde affolkningen, når Skawboer og andet godtfolk, ansat på værftet og i fiskeindustrien, tilstrækkeligt mange gange er noteret for hastighedsovertrædelser. Dette vil være svært at undgå, når der er så ringe trafik. Politidirektøren og formanden for Nordjyllands region oplyser endelig, at et længe næret ønske om at oprette hele Grenen som menneskefrit naturreservat dermed er ved at gå i opfyldelse.

Sendt fra min iPad
Bent Johansen
5. DECEMBER 2012
Re: RokokoPosten breder sig i nyhedsdanmark

Visse chefredaktører nu om dage tror, at alting kan købes for penge. Sådan må man tro, når man ser, at både Berlingske og nu også Morgenavisen Jyllands-Posten har købt abonnement på såkaldt satire og humor fra folkene bag RokoPosten og Satirikon.

Der er godt nok krise i dagbladsverdenen, og det er svært for bladlederne at finde ud af, hvad ben de skal stå på for at fastholde læserne eller måske endog få flere. De store morgenaviser er fyldt med store baggrundsartikler om alvorlige emner. Det er nok OK, men tænkte chefredaktionerne aldrig på, at der også skal være nogle spalter - en side - hvor læserne kan slappe af med lidt underholdning (humor, satire etc.)?

Det har chefredaktørerne så pludselig fundet ud af, men i stedet for som i gamle dage at finde humoristiske hoveder i medarbejderstaben, springer man over, hvor gærdet er lavest og engagerer en "satirefabrik" til at arbejde for sig.

Jeg nægter at tro på, at der ikke blandt Berlingskes og Jyllands-Postens journalister er medarbejdere med humoristisk sans, som kunne levere noget, der er meget bedre end det, bladene nu køber, hvis man gjorde noget for at forkæle medarbejdere med sans for ægte humor ved at lade dem få lidt spalteplads hist og her.

Det er ikke tilfældig, at dagbladene før i tiden havde store humorister i sin stab, der fik læserne til at trække på smilebåndet og holde ekstra meget af deres avis.

Jeg tror i hvert fald ikke på, at "satirefabrikker" med humor på samebånd er vejen frem. Gud ved, om ikke avislæserne i det lange løb vil være enige.

 

 

 

michael delaclos
4. DECEMBER 2012
Re: RokokoPosten breder sig i nyhedsdanmark
Isak Iversen, du skal nok ikke regne med, at der er andre, der vil lave din research for dig. 
Zenia Larsen
4. DECEMBER 2012
Re: RokokoPosten breder sig i nyhedsdanmark

Som et af "Rokoko-folkene" vil jeg gerne lige præcisere, hvordan RokokoPosten og Satirikon hænger sammen. Jeg kan godt forstå, at det kan virke lidt forvirrende, og det lader til, at Øjvind Hesselager har misforstået sammenhængen.

Først og fremmest har RokokoPosten hverken ansvar for eller andel i Satirikons aktiviteter.  

RokokoPosten blev startet i 2010 af Annica Carlsen, Zenia Larsen, Mikkel Andersson, Marta Sørensen og Anne Faigh Rydell. I dag er kun de fire førstnævnte tilbage. Så når man omtaler, hvem der "står bag" RokokoPosten, er det korrekte altså alle fire (eller fem, hvis man tænker på stiftelsen)  og ikke kun Marta og Mikkel.

Efterfølgende (i 2012) har Marta Sørensen og Mikkel Andersson stiftet Satirikon, der står bag Berlingske-satiren sammen med Tom Jensen. Det er et projekt, som er helt uafhængigt af RokokoPosten, og det er derfor lidt misvisende at bruge den bestemte form "Rokoko-folket" - selvom der selvfølgelig er tale om to "Rokoko-folk", der laver noget andet ved siden af RP (som aldrig har været et fuldtidsprojekt for nogle af os).

Jeg håber, at dette tydeliggør, hvordan tingene hænger sammen! 

Susanne Sayers
4. DECEMBER 2012
Re: Lille spørgsmål
Hvis jeg var dig, ville jeg spørge Jyllands-Posten og Rokokoposten om ovenstående. Der er nok bedre mulighed for et kompetent svar. Vi andre - som jo altså arbejder alle mulige steder og ikke har været tæt på de her beslutninger - kan ikke svare på dine spørgsmål. Så tal med JP og RP.
Venligst
Susanne Sayers

Flere