Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:09 03.11.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Rød blok dominerer stadig på Journalisthøjskolen

Rød blok dominerer stadig på Journalisthøjskolen

Niels Nygaard

Over 70 procent af de studerende på journalist- og fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) stemmer ifølge en ny undersøgelse på rød blok.

Det skriver skolebladet Illustreret Bunker, der selv har stået for undersøgelsen i samarbejde med skolens underviser i statistik, Kresten Roland Johansen.

Enhedslisten er med afstand det største parti blandt de adspurgte studerende. Derefter kommer Radikale Venstre og SF, mens blå blok  må tage til takke med cirka 18 procent af de journaliststuderende stemmer.

Det samme billede tegnede sig sidste år i en artikel fra det borgerlige nyhedsmedie Kontrast. Her bemærkede underviser Kresten Roland Johansen, at man skal vogte sig for at sammenligne data for studerende og befolkningen som helhed, da unge mennesker generelt adskiller sig politisk.

Ifølge uddannelseschef på DMJX, Henrik Berggren, er det da heller ikke problematisk, at journaliststuderende har en bestemt politisk holdning. Det vigtige er, at de bliver dygtigst muligt til det journalistiske håndværk og forstår, at man som journalist skal kunne lægge sine egne holdninger til side.

SENESTE NYT

Flere nyheder