Rød regering vil beholde TV 2

TV 2 skal ikke sælges, hvis det står til S, SF og de Radikale.

TV 2 skal ikke sælges, hvis det står til S, SF og de Radikale.

Hvis rød blok vinder Folketingsvalget, vil TV 2 ikke blive solgt, som det ellers var planen. Det siger Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, i dag i en pressemeddelelse. S, SF og de Radikale indgik ellers i 2006 en aftale med regeringen om, at TV 2 skal sælges, så snart det er muligt.

»Den gamle medieaftale løb fra 2006-2010, og vi blev tvunget til at acceptere beslutningen for at være med. Nu er der en ny medieaftale, som vi ikke er med i, og så føler vi os ikke bundet,« siger Mogens Jensen i dag til Politiken.

Oppositionen er bange for, at man ikke kan styre et salg, og at TV 2 dermed kan ende i hænderne på udenlandske firmaer. Og så er Mogens Jensen bange for, at hvis TV 2 bliver privatiseret, kommer det til at ligne TV 3.

»Jeg tror, at offentligheden stadig skal have indflydelse på TV 2,« siger Mogens Jensen.
Hos de Konservative er medieordfører Rasmus Jarlov ærgerlig over, at oppositionen har skiftet kurs.

»Det er utilfredsstillende for TV 2, at de ikke ved, hvad der vil ske. Nu må vælgerne tage stilling til, om vi fortsat skal være et af de lande i verden, hvor staten sidder på den største del af sendefladen,« siger han til Politiken.

EU godkendte for nylig, at TV 2 kan tage brugerbetaling fra næste år. Sammen med stigende annonceomsætning var det med til at skyde vurderingen af stationens værdi i vejret. TV 2 blev for nylig vurderet til at være mellem 3 og 4 milliarder kroner værd i et salg.

0 Kommentarer