Ritzaus fremtid er særdeles usikker

Ritzau indfører slankere nyhedspakker for at tækkes de kritiske kunder, men Berlingske overvejer stadig, om koncernen helt vil droppe samarbejdet med nyhedsbureauet. Tillidsrepræsentant: »Det er meget utrygt«.

Ritzau indfører slankere nyhedspakker for at tækkes de kritiske kunder, men Berlingske overvejer stadig, om koncernen helt vil droppe samarbejdet med nyhedsbureauet. Tillidsrepræsentant: »Det er meget utrygt«.

Gårsdagens møde i Ritzaus bestyrelse bragte ikke den ønskede klarhed om, hvorvidt Berlingske stadig skal være kunde hos nyhedsbureauet efter nytår. I en pressemeddelelse skriver Ritzau, at bestyrelsen har besluttet at indføre en revideret mediepakke, der gør det muligt at abonnere på en slankere nyhedstjeneste.

Men hvorvidt det er tilstrækkeligt til, at Berlingske går med, er usikkert. 

Formand for Ritzaus bestyrelse og chefredaktør for Kristeligt Dagblad Erik Bjerager, uddyber over for Journalisten.dk:

»Noget af det vi skal se på er at reducere den fælles købsforpligtelse, der er for alle kunder. Der vil blive skabt større valgfrihed. Så bliver det op til medierne selv, om det bliver billigere – det kommer an på, hvordan man gør det, i og med man er forpligtet til at købe mindre,« siger Erik Bjerager.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvordan den nye model vil påvirke nyhedsbureauet økonomisk.

Den nye model er et nik til den kritik, Lisbeth Knudsen i sidste uge var ude med, efter Berlingske Media havde opsagt sin aftale med bureauet. Men den nye ordning fik ikke umiddelbart koncernen til at juble.

Berlingske Media, der er en af Ritzaus største kunder, vil bruge de næste par dage på at overveje, om den nye ordning er god nok til, at koncernen vil fortsætte.

Medarbejderne på Ritzaus Bureau blev tidligere i dag informeret om bestyrelsesmødet, men direktør Lars Vesterløkke kunne ikke fortælle meget nyt. Det ærgrer tillidsrepræsentant på Ritzaus Bureau, Charlotte Mackeprang.

»Det er en uforløst situation og jeg ville ønske, der var en afklaring. Medarbejderne er meget afventende. Vi ved ikke hvad fremtiden bringer, men vi prøver at holde hele situationen i udstrakt arm og arbejde videre, selv om det er en meget utryg og uvis situation,« siger hun til Journalisten.dk.

0 Kommentarer