Ritzau skal spare seks millioner – op til 12 fyres

Ritzau skal spare seks millioner kroner. Det vil sandsynligvis føre til afskedigelser, siger direktør Lars Vesterløkke. Op til 12 medarbejdere kan miste jobbet, erfarer Journalisten.dk. (Opdateret kl. 13:45).

Ritzau skal spare seks millioner kroner. Det vil sandsynligvis føre til afskedigelser, siger direktør Lars Vesterløkke. Op til 12 medarbejdere kan miste jobbet, erfarer Journalisten.dk. (Opdateret kl. 13:45).


Selv om der lige nu ikke er hul i budgettet, skal nyhedsbureauet Ritzau spare seks millioner kroner. Beslutningen om at spare er truffet for at sikre økonomien på et tidspunkt, hvor hele mediebranchen er ramt af krise, forklarer Ritzaus administrerende direktør Lars Vesterløkke til Journalisten.dk:

»Desværre er det allerede nu nødvendigt at spare seks millioner kroner, også selv om der ikke umiddelbart er et hul i vores budget for 2009. Men med den svære økonomiske situation for hele mediebranchen, som også rammer os, er vi nødt til at være på forkant og spare allerede nu, så vi på et senere tidspunkt ikke bliver nødt til at gå hårdere til værks.«

Han afviser derimod Journalisten.dk’s oplysninger, at der allerede nu er tale om, at spareplanerne kan komme til at koste op til 12 medarbejdere jobbet.

»Vi har lagt en tidsplan for forhandlingerne med medarbejderne, og midt i maj vil der ligge en afgørelse. Hvor mange afskedigelser er endnu for tidligt at sige, men vi håber at kunne klare det med hovedsageligt frivillige fratrædelser,« siger Lars Vesterløkke.

DJ-tillidsmand Anders Svendsen siger til Journalsten.dk, at medarbejderne vidste, at økonomien var stram.
»Men derfra og så besparelser i det omfang vi ser nu – der er langt. Vi har netop indført ny struktur med nye redaktioner og produkter. Jeg har vanskeligt ved at se, hvordan det kan videreføres med de besparelser, der er langt op til,« siger Anders Svendsen.

Spareplanerne blev meldt ud internt til formiddag. Medarbejderne mødtes klokken 12 for at diskutere sagen. Tillidsfolk og ledelsen begynder forhandlingerne i morgen.

(opdateret)

0 Kommentarer