Ritzau skal spare mere end forventet

Besparelsen på Ritzau bliver 2,5 mio. kr. større end det, ledelsen meldte ud for to uger siden.

Besparelsen på Ritzau bliver 2,5 mio. kr. større end det, ledelsen meldte ud for to uger siden.

Det så grimt ud med en spareplan på 12 millioner kroner hos Ritzaus Bureau, der er hårdt ramt af opsigelser fra kunder som Berlingske Media og Jyske Vestkysten. Men det tegner til at blive endnu værre. Ledelsen på Ritzaus Bureau melder nu ud, at der skal findes yderligere 2,5 millioner kroner på budgettet.

»Den største faktor, som har ændret sig siden den første beregning for et par uger siden, er, at vi har indregnet de nøjagtige brugertal for lytter-, læser- og seertal for hver kontrakt, hvilket har gjort, at vi har kunnet beregne den endelige pris ud fra de aktuelle tal. Det giver en million kr. mindre, end vi havde lagt til grund i første budgetudgave,« forklarer administrerende direktør for Ritzau Lars Vesterløkke til Mediawatch.

Den resterende halvanden million forklarer Vesterløkke med opsigelser fra mindre kunder, samt det at færre kunder har købt færdig-redigerende avissider.

Ifølge Mediawatch regner Lars Vesterløkke ikke med at kunne kapre de tabte kunder tilbage.

»Vi budgetterer med, at vi har mistet dem, og vi kan ikke regne med, at vi får en stor tilgang, så vi laver et forholdsvist konservativt budget,« siger Vesterløkke.

0 Kommentarer