Ritzau skærer fem journalister og en chef

Nyhedsbureauet skal spare ni millioner kroner, og det kommer til at koste seks stillinger. "Vi har sparet på nogle af de ting, der ikke er kernen, så tror jeg på, at vi kan opretholde vores hidtige kvalitetsniveau," siger adm. direktør Lars Vesterløkke

Kort efter nytår meldte Ritzau ud, at nyhedsbureauet skulle spare 10 procent på budgettet.

Besparelserne er nu faldet på plads, og resultatet er, at seks af bureauets i alt 140 stillinger bliver nedlagt.

Det skriver mediawatch.dk. (Kræver abonnement)

»Vi skal spare op mod 10 procent af vores omkostninger i løbet af i år, og derfor har vi måttet nedlægge seks stillinger. Fem journalister og en chef fratræder – formentlig alle med en fratrædelsesaftale,« siger Lars Vesterløkke, adm. direktør for Ritzau, til mediawatch.dk

 

Strategiske besparelser

Journalisterne på Ritzau har desuden valgt at give afkald på goder for at frede en stilling.

»Vi diskuterede, hvordan vi kunne nå vores sparemål og undgå at opsige flere end højst nødvendigt. I den forbindelse foreslog medarbejderne at afgive to fridage og deres efteruddannelse resten af året. Det opfatter vi som meget positivt,« siger Lars Vesterløkke til mediawatch.

Op mod halvdelen af besparelserne findes på lønbudgettet, og derudover har Ritzau skåret ned på udgifter til husleje.

»Vi sparer på huslejen, fordi vi indskrænker vores arealer og trækker os fra de lokaler, der ligger ud mod Kongens Nytorv og samles i baggården i Store Kongensgade, hvor vi altid har boet,« siger Lars Vesterløkke til mediawatch.

Fordelingen af besparelser skal sikre, at Ritzau ikke sakker bagud på kvalitet, forklarer Lars Vesterløkke.

»Vi har sparet på nogle af de ting, der ikke er kernen, så tror jeg på, at vi kan opretholde vores hidtige kvalitetsniveau,« siger han til mediawatch.

0 Kommentarer