search

Riis og Wilbek i utroværdig tango

Allerede inden superligaen i fodbold har åbnet weekenden, sætter den øvrige sportsverden sig på balladens dagsorden.

Allerede inden superligaen i fodbold har åbnet weekenden, sætter den øvrige sportsverden sig på balladens dagsorden. For hvad foregår der lige i cykelløbet Post Danmark Rundt, og hvad har Ulrik Wilbek egentlig gang i?

Skal man betragte etapeløbet Danmark Rundt som en seriøs sportsbegivenhed og ikke blot opfatte det som et geografisk egnsteater, der bevæger sig igennem det danske sommerlandskab med gedigen sponsorfinansiering af lækre TV-billeder til den bedste sendetid?

Bestemt ja til det første. Alene fremmødet på den klassiske stigning på Kiddesvej i Vejle tilsiger en sportslig relevans og popularitet, som forpligter fra arrangørernes side. Og da ikke mindst fra Danmarks største og stærkeste professionelle mandskab med frisk Tour de France-succes i benene.

Selvom det er comme il faut i feltet at køre sig varm i diverse løb som forberedelse til andre opgaver i sæsonen og derfor stå af eller køre et givent løb i forhold til personlig præference, så er Team Saxo Banks optræden på dansk jord en hån mod alle cykelsportsentusiaster og TV-seere. Ligegyldig hvad holdet så end måtte have aftalt med arrangørerne af Post Danmark Rundt.

Et dansk cykelidol, der ligger nummer to i Danmark Rundt, står sgu da ikke af cyklen dagen før opløbet på Frederiksberg for at komme til holdejer Bjarne Riis’ bryllup. Hvis det var alt om at gøre, havde det måske været en ide på forhånd at droppe Nicki Sørensen som afløser for Jens Voigt. Kan godt være, der var tale om et aktuelt autografnavn til at løfte start- og målområder ned igennem Jylland, men helt ærligt.

I stedet ender det i en farce og endnu et anslag mod cykelsportens og såmænd også Bjarne Riis’ troværdighed. Med bagslagets bestyrkede mistanke om en sport bygget på aftalt spil, lokumsaftaler og en kommerciel reklamekaravane uden reel sportslig indhold. Det ville klæde øvrige medier og rettighedshaverne til løbet at kaste sig lidt mere journalistisk hårdhændet over den problematik end blot at konstatere Nickis exit.

Alt imens den danske herrelandstræner i håndbold Ulrik Wilbek fra lørdagens morgenstund har sat håndboldverdenen på den anden ende med et mediestunt af dimensioner. Wilbek har til sporten.dk ladet forstå, at han har sat mandag som fikspunkt for sin beslutning om at forsætte i embedet eller ej.

”Jeg melder ud på mandag, hvad mine planer er, når DHF har haft det her møde med spillerne. Når jeg ved, hvordan det møde er endt, så melder jeg ud, hvad jeg har tænkt mig at gøre,” som Wilbek siger til sporten.dk.

Landstræneren lader samtidig forstå, at han ikke ønsker at blande sig i den langstrakte lønkonflikt mellem landsholdspillerne og DHF eller kommentere den i øvrigt.

Jamen, han gør jo ikke andet. Vi andre mangler lige at få at vide, om han retter kniven mod DHF-direktør Morten Stig Christensen og formand Per Rasmussen eller spillernes struber. Pression og påvirkning af processen synes at være eneste formål med den melding…

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen