Rift om at komme i DJ:Fotografernes bestyrelse

Der opstod næsten tumult, da DJ:Fotograferne på deres generalforsamling for første gang i mands minde stod over for et uventet luksusproblem. Bestyrelsen tæller nu 17 medlemmer inklusive suppleanter   

»Vi skal lige have tid til at tænke. Det er første gang, det her sker i 10 år.«

Sådan forklarede bestyrelsesmedlem Pia Funder lørdag eftermiddag til DJ-Fotografernes generalforsamling i København. Der var nemlig otte kandidater til fire pladser i bestyrelsen. Efter en del forvirring og diskussion skar ordstyrer Henrik Andersen igennem og påpegede, at der i DJ:Fotografernes vedtægter ikke står noget om, hvor mange medlemmer der højst kan være i bestyrelsen.

»Jeg har aldrig oplevet så stor en tilslutning til bestyrelsesarbejdet. Vi skal vælge mindst fire. Men vi kan godt vælge otte. Hvis I holder jeres kandidaturer, vælger vi bare de otte, der stiller op,« forklarede Henrik Andersen.

Det forslag blev bakket op af formand Peter Thornvig med henvisning til behovet for flere hænder til at løfte opgaverne i gruppen. I alt blev 13 valgt ind i bestyrelsen, og fire blev valgt som suppleanter.

»Det er ikke nok at være en god fotograf«

Forinden var der ellers ikke lagt op til, at deltagerne ved generalforsamlingen ville ende med at stryge ind i bestyrelsen i så stort tal. I sin beretning fortalte formand Peter Thornvig, at han havde mailet beretningen til alle medlemmer via nyhedsbrevet. Men kun 14 havde læst det, kunne han se.

Et af dagens store temaer var mulighederne for at deltage i kurser og efteruddannelse.

Som Peter Thornvig forklarede:

»Det er ikke nok at være en god fotograf.«

Flere efterlyste kurser på et højere niveau, som ikke også var rettet mod journalister.

»Jeg har været på videokursus, og det er meget henvendt til journalister. Som fotografer ved vi godt, hvordan man for eksempel laver lys. Det ville være fint med kurser på et lidt højere niveau,« sagde Kirstine Mengel.

Skrivekurser for fotografer

Kenneth Drabæk havde bemærket, at der var en del kurser for journalister, der gerne ville lære at fotografere, layoute og lave video.

»Kan man lave kurser for fotografer, så de kan blive bedre til at skrive?« spurgte han.

Peter Thornvig svarede, at der allerede findes skrivekurser, der også henvender sig til fotografer.

»Selv om der ikke står ”fotograf” i kursusbeskrivelsen, kan det godt bruges. Det kommer an på, hvilket mindset man kommer med,« forklarede han.

Populær masterclass

Årets mest populære kurser i specialgruppen var masterclasses ved internationale undervisere. Kurserne blev overbooket i løbet af kort tid. Dennis Møller fra bestyrelsen opfordrede medlemmerne til at sende mails med idéer til gode kurser.

»Jeg savner også noget på et fagligt højt niveau,« sagde han.

Bestyrelsen består nu af formand Peter Thornvig, Jacob Rosenvinge, Jette Kraus Hedeman, Michael Harder, Henrik Andersen, Dennis Møller, Tonny Foghmar, Anders Jægenø, Pia Funder, Helga Theilgaard (nyvalgt), Kenneth Drabæk (nyvalgt), Juan De Dios (nyvalgt) og Derrick Butler (nyvalgt).

Suppleanter blev: Per Janus Strange, Mia Bendixen, Hanne Paludan, Jon Norddahl. 

0 Kommentarer