Nyhedsbureauet Reuters har lavet en håndbog, der viser journalisterne, hvordan de skal agere på internettet og sociale medier. Nu er det slut med at breake nyheder på Twitter.
Når en Reuters-journalist sidder med en god historie, så skal den først sendes ud som telegram og derefter på Twitter – ikke i omvendt rækkefølge. Det er én af de nye regler, nyhedsbureauet har lanceret i håndbogen 'Reporting from the internet'.
Reuters har lavet håndfaste regler for, hvordan deres journalister skal agere på internettet både som journalister og som privatpersoner.
Journalisterne skal fremover tænke over, om deres private Facebook og Twitter-profiler kan påvirke deres objektivitet. Derfor fraråder Reuters sine journalister at melde sig ind i grupper eller følge bestemte sager.
Samtidig skal journalisterne gøre det helt tydeligt, at de er Reuters-journalister, men at deres holdninger er private og ikke udtryk for nyhedsbureauets meninger.
I Danmark skabte statsminister Lars Løkke Rasmussens nu tidligere spindoktor Søs Marie Serups Facebook-profil debat, da hun ved to lejligheder kom med personlige holdninger på siden.
Selv om Reuters altså ikke vil have deres nyheder offentliggjort på Twitter, før de er udsendt som telegrammer, kan journalisterne godt få lov at bruge Twitter som arbejdsredskab. Det kræver dog redaktørens godkendelse, og alle Tweets skal læses igennem af en kollega, før de sendes ud.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.