Retur til fastlandet

Journalist Lars Svoger, 32 år, er efter syv år på Bornholms Radio vendt tilbage til Jylland til et job som markedsføringschef i Sønderjyllands Amt. Årsagen til skiftet er primært udfordringen i det nye job.

Da Lars Svoger i 1995 blev færdig på Danmarks Journalisthøjskole, var hans mål at blive ansat på DR. På det tidspunkt var der to stillinger at søge: Bornholms Radio og Radio Syd.

"Jeg valgte Bornholms Radio, fordi jeg havde været i praktik på Radio Syd og gerne ville prøve en af de andre regioner."

"Folk på Bornholm sagde til mig: Enten bliver man her i et par år eller i 20 år – men jeg blev altså i syv år. Men de sidste par år vidste jeg, at jeg på et tidspunkt ville væk. Når man synes, de samme nyheder begynder at gå igen, og når det eneste, der er ændret ved nyheden, er årstallet for-oven, får man lyst til at prøve noget andet."

Nu arbejder han i Sønderjyllands Amt, hvor han er ansat som markedsføringschef. Lars Svogers opgave er at få unge mennesker, målgruppen er 18-35-årige, til at flytte til Sønderjylland.

"Når de fleste unge skal vælge uddannelse og karriere, tænker de oftest på storbyer. Det skal jeg prøve at vende, så de unge bliver opmærksomme på, at de også kan få uddannelse og skabe karriere i den sønderjyske landsdel."
Projektet et foreløbig berammet til halv-andet år, hvor Lars Svoger blandt andet skal samarbejde med et reklamebureau om kampagnen.

"Det er ikke den type arbejde, jeg er vant til, men jeg vil gerne afprøve mit fag og have et arbejde, hvor jeg kan udvikle mig. Jeg vil servere fakta og troværdighed både som reklame og artikler, samtidig føler jeg, at jeg med mit arbejde kan gøre en indsats."

Lars Svoger forventer og oplever, at han kan bruge mange facetter af det journalistiske fag i det nye job.

"Jeg har jo en daglig træning i at se nyheder, så jeg i løbet af to minutter kan finde historien, når jeg sidder over for folk, som ikke er vant til at tænke i de baner."

Til daglig sidder han på amtsgården i Sønderjylland, hvor han deler kontor med informationsafdelingen, der også har tilknyttet grafikere, typografer og trykkere.

"Selv om de andre journalister laver noget andet end jeg, er det hyggeligt at have et fællesskab, og desuden sidder jeg nu sammen med andre faggrupper og oplever på den måde de gamle dyder, når jeg skal arbejde sammen med blandt andet typografer, grafikere og tegnere."

0 Kommentarer