Retssager kan spænde ben for TV 2’s radioplaner

TV 2's retssager ved EU-domstolen kan risikere at spænde ben for deres radioambitioner, mener medieforsker.

TV 2's retssager ved EU-domstolen kan risikere at spænde ben for deres radioambitioner, mener medieforsker.I går meldte JP/Politikens Hus og TV 2, at de sammen ønsker at byde ind på den kommende radiokanal "Radio Møller" i 2011.

Medieforsker Frands Mortensen er skeptisk over for TV 2's ambitioner om at drive den kommende radiokanal "Radio Møller". Det skriver Politiken.dk.

TV 2 har lige nu to retssager kørende ved EU-domstolen. Den ene handler om tilbagebetaling af støtte til den danske stat, og den anden handler om et redningslån af den danske stat. Professor i informations- og medievidenskab Frands Mortensen skønner, at det godt kan tage op til tre år, før sagerne er afgjort.

Hvis retssagerne ikke er afgjort før overtagelsestidspunktet af "Radio Møller", er det ifølge medieforskeren stærkt tvivlsomt, om TV 2 må overtage den landsdækkende FM4-kanal.

I går udtrykte medieforsker Per Jauert overraskelse over TV 2's nye drømme:

»JP/Politiken er jo oplagte bydere, men at TV 2 er koblet på, er lidt overraskende. For de har jo en gang brændt nallerne på at lave radio.«

Når sagerne at blive afklaret, er Frands Mortensen nu ikke nervøs for, at TV 2 nok skal kunne drive en radio denne gang:

»TV 2 har brændt fingrene før på radio, men denne gang følger der 800 millioner kroner med. Det kan umuligt gå galt. Hvis du får så mange penge, skal du være et fjols, hvis du ikke kan drive en radiokanal,« siger han til Politiken.dk.

Berlingske Media udelukkes heller ikke som bydere.

0 Kommentarer