Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:52 13.04.2023 Ritzau

Retssag mod Lars Findsen begynder til oktober

Retten i Lyngby har sat dato på straffesagen mod den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen. Sagen indledes 30. oktober og slutter 19. marts og kører over 28 dage.

Oprindeligt var det meningen, at sagen skulle have været behandlet i Københavns Byret. Men Lars Findsen ville have sagen flyttet til Lyngby – den retskreds, han selv bor i – for det var her, sagens påståede forbrydelse angiveligt var begået.

Det afviste både byret og landsret, men Højesteret gav Findsen ret, og derfor skulle der findes nye datoer i Retten i Lyngby.

Det er dog så som så med det nye. For også i Københavns Byret var sagen berammet til at begynde 30. oktober og slutte i marts.

Lars Findsen er tiltalt for at have røbet statshemmeligheder og svigtet sin tavshedspligt for at have videregivet informationer om FE til i alt seks forskellige personer, herunder to journalister. Forholdene i anklageskriftet strækker sig over en periode på 15-16 måneder, mens Lars Findsen var hjemsendt fra sin tjeneste i FE.

SENESTE NYT

Flere nyheder