Reserve-redaktøren hørte intet, så intet

Udgiverdirektør Per Ingdal var ansvarshavende chefredaktør på Se og Hør – og på afstand af alt det redaktionelle, fremgik det af afhøringen i dag 

Da Aller Medias udgiverdirektør Per Ingdal første gang hørte om muligheden for, at Se og Hør kunne få ørerne i maskinen på grund af en særlig kilde, anbefalede han den daværende chefredaktør Kim Henningsen at finde en kommunikationsstrategi, der kunne lægge tingene på plads.

Mailen kom fra Kim Henningsen, der var ved at komme i tvivl om klogskaben i at afskedige journalist Ken B. Rasmussen, fordi han sad inde med en betydelig viden om kreditkortkilden.

Mens anklagemyndigheden i dag trak i den retning, at mailen med oplysning om denne særlige kilde var et tegn på, at Per Ingdal havde kendskab til kreditkortkilden, så fremhævede Per Ingdal, at netop hans anvisning af en kommunikationsstrategi var et tegn på, at han ikke vidste, hvad der gik for sig.

»Havde jeg vidst, at kilden brugte adgang til kreditkortoplysninger, havde jeg nok anbefalet Kim Henningsen at beholde Ken B. Rasmussen med en klækkelig lønforhøjelse,« forklarede han i retten i dag.

Efterfulgte Henrik Qvortrup

Per Ingdal fungerede formelt som chefredaktør efter Henrik Qvortrups afgang som chefredaktør på Se og Hør i udgangen af 2008 og inden Kim Henningsens tiltrædelse 1. juni 2009. Per Ingdal var dermed ansvarshavende i forhold til Medieansvarsloven.

I realiteten blev butikken kørt af redaktionschef Kim Bretov.

Per Ingdal deltog i det ugentlige forsidemøde, men besluttede intet. Sendte ikke journalister på rejse, attesterede ikke bilag, og skrev ikke den korte leder. Han passede sit arbejde med alle de andre Aller-blade.

”Lidt ulden i kanten"

Da Kim Henningsen orienterede Per Ingdal om en kilde, som var anderledes end de andre, fik Kim Henningsen beskeden om, at det skulle stoppe. Per Ingdals egne ord var, at han på tomandshånd med Kim Henningsen havde fået besked om, at der var en kilde, som "var lidt ulden i kanten".

Kim Henningsen var i tvivl om, hvorvidt samarbejdet skulle fortsætte, og så blev de hurtige enige om at standse det.

Det forhindrede dog ikke, at det alligevel fortsatte i en endnu mere diskret form – uden Per Ingdals vidende.

Kendte ikke til fast aflønning 

Ved afslutningen af afhøringen fik forsvareren for Per Ingdal, advokat Niels Ulrik Heine, spurgt, om Ingdal på noget tidspunkt havde deltaget eller medvirket til udbetaling af honorar til tys-tys-kilden. Svaret var nej. Han kendte til tiphonorarerne, men ikke til nogen fast aflønning af nogen kilde overhovedet.

0 Kommentarer