Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
16:00 25.11.2021 Jakob Albrecht

Reporter kom i clinch med premierminister – nu må hun forlade landet

Ved en pressekonference 9. november 2021 stillede den hollandske journalist Ingeborg Beugel en række kritiske spørgsmål til Grækenlands premierminister, Kyriakos Mitsotakis, om landets håndtering af asylansøgere – for eksempel om brugen af såkaldte ”pushbacks”, hvor asylansøgere bliver tvunget tilbage til Tyrkiet, før de kan søge om asyl i Grækenland.

Efter pressemødet har Ingeborg Beugel været udsat for trusler og fysiske angreb, og hun har set sig nødsaget til at forlade Grækenland, hvor hun har boet en stor del af sit liv. Det skriver blandt andre svenske SVT.

Tidligere har Amnesty International og en række medier rapporteret om Grækenlands brug af ”pushbacks”, men premierministeren har afvist, at det finder sted.

”Hvornår vil du holde op med at lyve om pushbacks og om flygtningesituationen i Grækenland,” spurgte Ingeborg Beugel på pressemødet.

”Jeg tolererer ikke, at du forulemper mig eller det græske folk med grundløse anklager,” svarede Kyriakos Mitsotakis, der beskyldte Ingeborg Beugel for at lyve.

Da Ingeborg Beugel blev genkendt på gaden dagen efter, blev der kastet sten efter hende, og hun har nu besluttet sig for at forlade landet, skriver SVT.

SENESTE NYT

Flere nyheder