Arbejdsløshedslovgivningen tilgodeser på ingen måde de faktiske ansættelses- og aflønningsvilkår, som blandt andre vores freelancere arbejder under.
Et faktum, som vi og Dansk Journalistforbund forsøger at påpege politisk dér, hvor vi kan. Men desværre er der ingen politisk vilje til at ændre reglerne på nuværende tidspunkt.
For en del år siden kunne a-kassen foretage en konkret vurdering af, hvorvidt et medlems arbejde kunne betragtes som kontrollerbart eller ukontrollerbart. Det var en stor fordel for vores medlemmer og afspejlede i højere grad den virkelige verden.
I maj 2011 ændredes reglerne imidlertid. Herefter er det ene og alene de indberetninger, som arbejdsgiverne foretager til Indkomstregistret, som a-kassen skal lægge vægt på.
Og vil eller kan en arbejdsgiver ikke indberette løntimer, så betragtes arbejdet som ukontrollerbart, og så danner indtægten grundlag for en omregning til timer. Det betyder så også, at jo højere timeløn, des flere timer fradrages.
Vi ved godt, at disse regler er yderst komplicerede. Vi forsøger at give den vejledning, der stiller vores medlemmer bedst. Men desværre er det ikke altid, at a-kassen ”er inde over”, inden aftaler indgås, og så er det først bagefter, at skaderne konstateres.
Vi er kede af, at du mener, at vores hjemmeside er ”nærmest sort tale”. Det tager vi selvfølgelig til os, og vi er også for øjeblikket i gang med en større revidering af siden – alt sammen i håbet om at blive bedre.
– Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog
SVAR. Det understreger jo bare, at der er behov for, at ”den virkelige verden” også afspejles på det journalistiske efterlønsområde. Det er da flovt for så stort et fagforbund, hvor alle beskæftiger sig med kommunikation, at man ikke er i stand til at trænge igennem på overenskomstområdet.
– Kirsten Erlendsson, journalist
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.