Rent selvmord

 UGEBLADS-TV. »Har SE og HØRs journalister overtaget redaktionen af TV AVISEN? Flere spørgsmål trænger sig på, men jeg nøjes med ét: Er I blevet sindssyge?« Spørgsmålet var lagt ud på nyhedsbrevet DRåben af Lisbet Larsen, journalist på DR-Dokumentar, efter at hun havde set TV AVISEN klokken 21 den 13. februar. Kort forinden havde Erik i drama-serien »Krøniken« begået selvmord foran knap 2,6 millioner seere, og TV AVISENs åbning indeholdt en teaser for et interview med seriens forfatter, Stig Thorsboe, om emnet selvmord.

 

UGEBLADS-TV. »Har SE og HØRs journalister overtaget redaktionen af TV AVISEN? Flere spørgsmål trænger sig på, men jeg nøjes med ét: Er I blevet sindssyge?«

Spørgsmålet var lagt ud på nyhedsbrevet DRåben af Lisbet Larsen, journalist på DR-Dokumentar, efter at hun havde set TV AVISEN klokken 21 den 13. februar. Kort forinden havde Erik i drama-serien »Krøniken« begået selvmord foran knap 2,6 millioner seere, og TV AVISENs åbning indeholdt en teaser for et interview med seriens forfatter, Stig Thorsboe, om emnet selvmord.

Lisbet Larsen undrer sig over, at fiktive begivenheder kan blive gjort til genstand for et top-annonceret indslag indeholdende dybe panderynker og overvejelser fra Stig Thorsboe, der taler ud om, hvorfor Erik var nødt til at dø.

Den aften fik TV AVISEN 1,85 millioner seere. Rekord i det nye årtusinde og tredjeflest nogensinde.

Henrik Keith Hansen, TV AVISENs nyhedschef, kan ikke forstå, at der skal gøres et større nummer ud af det:

»Når vi laver en af de største tv-serier i årevis, med seertal, der samler nationen, synes jeg godt, vi kan forsvare det. Vel er det ikke traditionel nyhedsformidling, men der er en masse godt tv i ugebladsstof.«

 

0 Kommentarer