Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:50 12.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Rektor nægter at svare på spørgsmål om ulovlig tilbageholdelse af aktindsigter

Dagbladet Information og dets læsere kommer ikke til at blive klogere på, hvilken rolle rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, har spillet i universitetets ulovlige tilbageholdelse af aktindsigter. I hvert fald ikke med rektorens hjælp.

Brian Bech Nielsen nægter nemlig at stille op til interview, efter at rektoren i sidste uge erkendte, at han selv havde været med til at træffe beslutning om at tilbageholde dokumenter. Det skriver Information.

Information havde en interviewaftale med rektoren i fredags, men efter at have fremsendt en efterspurgt spørgeramme aflyste rektor interviewet og ville kun svare skriftligt. De skriftlige svar efterlod dog stadig journalisten på Information med flere ubesvarede spørgsmål, som Brian Bech Nielsen mandag ikke ville svare på. Tirsdag lød det fra rektoren, at han ikke havde yderligere kommentarer.

Heller ikke Aarhus Universitets pressechef har kunnet være behjælpelig og skriver i en mail til Information, at ”rektor har sendt svar tidligere i dag”. Det tilsendte svar er det, hvor rektor afviser at stille op til interview.

Det hele udspringer af sagen om den omdiskuterede oksekødsrapport fra Aarhus Universitet. Den blev præsenteret som uvildig forskning, men interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer og slagterigiganten Danish Crown var med til at udarbejde den, og den blev senere trukket tilbage.

Mørklægningen af dokumenter i sagen er blevet kaldt særdeles kritisabelt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og i sidste uge blev en af chefjuristerne på universitetet fyret.

SENESTE NYT

Flere nyheder