Rekordmange bidrag til Årets Pressefoto i Norge

Årets Pressefoto i Norge har modtaget mere end 3000 indsendte bidrag. Det er rekord. Men prisfesten nedtones på grund af terrorangrebet i juli.

Årets Pressefoto i Norge har modtaget mere end 3000 indsendte bidrag. Det er rekord. Men prisfesten nedtones på grund af terrorangrebet i juli.

Fristen er udløbet, og den norske Pressefotografernes Klub kan notere sig et rekordhøjt antal indsendte bidrag til Årets Pressefoto nogensinde.

3000 fotos er det blevet til, skriver Journalisten.no.

»Dette er rekord! Og så er det måske det vigtigste fotoår nogensinde i forhold til, hvem der skal vinde, og om juryen lader sig rive med af følelserne,« udtaler Terje Bringedal fra Pressefotografernes Klub.

Han henviser til billederne, som blev taget i forbindelse med terrorangrebet i Norge den 22. juli, samt fotos fra dagene efter. Mange af de billeder, der er sendt ind til konkurrencen, er fra fotografer, der var med til at dække angrebet.

»Men det er lidt underligt at konkurrere i tragedie. Det bliver meget følsomt. Og hvis vinderbilledet er taget den 22. juli, skal vinderen så juble?« spørger Bringedal.

Derfor har de norske fotografer også valgt at nedtone arrangementet i år. Det bliver ikke lige så meget show. Det gælder også fotofestivalen Dok12, hvor man blandt andet har "fået fjernet alt, som smager af krig og konflikt", skriver Journalisten.no.

I Norge er det hemmeligt, hvem der sidder i juryen bag Årets Pressefoto. Men de mødes i næste weekend, og vinderfotoet offentliggøres 22. februar.

Der er i øvrigt deadline på bidrag til det danske Årets Pressefoto nu på søndag. Arrangørerne forventer en fotostorm i de sidste dage op til deadline. 

0 Kommentarer